Güncel Haberler

RESMİ: Fenerbahçe’ye NBA Patentli Tecrübeli Uzun

Turkish Airlines Euroleague‘de beklentilerin çok altında bir performans sergileyen ve büyük bir hayal kırılığı yaşayan Fenerbahçe Beko, en çok sorun yaşadığı noktaya transfer hamlesi yapmayı başardı.

Fenerbahçe Beko geçtiğimiz sezon Khimki forması ile izlediğimiz NBA patentli uznu Malcolm Thomas ile sezon sonuna kadar geçerli bir sözleşme imzaladı.

2.06 boyunda olan 1988 doğumlu tecrübeli uzun hem 4 hem de 5 numarada forma giyebiliyor. Geçtiğimiz sezon Khimki’de forma giyen tecrübeli uzun bu sezona ise Çin’in Shanxi takımında başladı ve 3 maçta ortalama 15.7 sayı, 13.0 ribaund, 3.3 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Khimki forması ile ise Euroleague sahnesinde 30 maçta ortalama 20.2 dakika 8.6 sayı, %31.6 3sayı, 5.0 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Stimac’ın kısa süreli kontratının bitip takımdan ayrılması ve Vesely’nin belirsiz sakatlığının devam etmesi ile pota altında iyice zayıflayan sarı lacivertliler beklenen uzun transferini yaptılar. Thomas, Khimki forması ile Euroleague tecrübesi de bulunan bir oyuncu. Atletik özellikleri, çok istikrarlı olmasa da dış şut tehditi, hücum ribaundlarındaki etkinliği ve çabuk ayakları sayesinde kısaların karşısında kalabilmesi ile sarı lacivertlilere değer katabilecek bir uzun. Ancak Khimki’nin yüksek tempoda oynayan ve özellikle geçtiğimiz sezon düzenden uzak bir yapıda olduğunu düşündüğümüzde koç Obradovic’in disiplin ve sert savunmaya dayalı sistemine ne kadar ve ne çabuklukta uyum sağlayacağı önemli bir soru işareti olacak. Ayrıca Thomas’ın alçak postta fazla vakit geçirmeyi sevmemesi ve fiziksel temas konusunda da aranan bir uzun olmaması 5 numaradaki sürelerinde koç Obradovic’i tatmin etmeyebilir. Bu eksilere ve potansiyel risklere rağmen mevcuttaki dar uzun havuzunda yapılabilecek en iyi ve hazır uzunlardan biriydi Thomas.

https://www.youtube.com/watch?v=FwgOSzF4BS8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …