Güncel Haberler

CSKA Moskova Sant-Roos’u Listesine Aldı

Turkish Airlines Euroelague‘in son şampiyonu CSKA Moskova yıldız forvet Will Clybrun’ü sakatlığa kurban verdikten sonra arayışlara başlamıştı.

Başkan Vatutuin’in de daha önce açıkladığı gibi Clyburn gibi çok yönlü bir yıldızı bulmak pek mümkün değil ama CSKA, bu sezon AEK forması Şampiyonlar Ligi’nde başarılı işlere imza atan, yolu ülkemizden de geçmiş olan Howard Sant-Roos‘u listesine almış durumda.

Kubalı forvet Yunan ekibi ile ikinci sezonunu geçiriyor ve geçen yaz kontratını 2021 yazına kadar uzattı kulübü ile.

2.01 boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu sezon şimdiye kadar 13.8 sayı, 6.6 ribaund, 4.4 asist, 2.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etti BCL’de. Sant-Roos belki işin hücum tarafında Clyburn gibi ekili bir silah değil ama çok yönlülük, atletizm ve savunma konusunda onun kadar faydalı olabilecek bir oyuncu. 4 numara olmasa da 1,2,3 numaraları birebirde rahatlıkla tutabilen, hücumda gerektiğinde organizasyona da destek verebilen, saha görüşü de iyi olan bir oyuncu. Euroleague seviyesinde bir yıldız olamayabilir Clyburn gibi ama CSKA’nın bu sezonki takım oyunana dayalı kollektif siteminde çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …