Güncel Haberler

Fenerbahçe Evinde Lig Sonuncusuna Yenildi!

Turkish Airlines Euroleague 15.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği lig sonuncusu Zenit‘e 3.çeyrekte yakalanarak Albicy’nin son saniyedeki kritik üçlüğüyle 81-84’lük skorla kaybetmekten kurtulamadı. Sarı lacivertliler bu sonuçla 5-10 olurken Zenit ise 4-11 oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Zenit’te Mateusz Ponitka 16 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 2 top çalma, Gustavo Ayon 12 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve son saniyedeki kritik üçlükle takımına galibiyeti getiren Andrew Albicy 12 sayı, 3 asist ile etkili oldular.

Fenerbahçe Beko‘da Joffrey Lauvergne 18 sayı, 4 ribaund, Nikola Kalinic 16 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Kostas Sloukas 13 sayı, 2 ribaund, 6 asist ile takımlarını ayakta tuttular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertlilerde serbest düşüş devam ediyor… Koç Obradovic’in öğrencileri Pana karşısında deplasmanda aslında iyi direnmişler ve sonunu getirememişlerdi. Ama oynadıkları basketbolla umut vermişlerdi. Ülker Arena’da konuk ettikleri lig sonuncusu Zenit karşısında da taraftarlarının desteği ile farklı kazanıp moral bulmaları bekleniyordu. Ancak temsilcimiz ilk 3 çeyrekte iyi oynadığı maçı ikinci yarıda yaptığı hatalarla rakibe teslim etti yine. İlk yarıda Kalinic’in enerjisi ve Lauvergne’in pota altı etkinliği ile bir adım önde olan Fenerbahçe ikinci yarıda bu kez Ayon liderliğinde rakibin pota altındaki üretimine engel olamadı ve üçüncü çeyreği de geride tamamladı. Son çeyrekte Zenit’in geri dönüşüne engel olamayan temsilcimiz rakibin 7 sayıdan geri gelip beraberliği yakalamasına engel olamadı. Ayon ile öne geçen Zenit’e karşı Sloukas’ın 6 saniye kala gönderdiği üçlükle beraberliği yakaladı (81-81). Ama son hücumda Zenit’in Fransız guard Albicy’nin üçlüğüne engel olamayınca bir kez daha kaybetmekten kurtulamadı. Koç Obradovic’in de dediği gibi bu şekilde ilerlemeleri mümkün görünmüyor, acilen silkelenip kendilerine gelmeleri gerekiyor yoksa play-off bile hayal olacak!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …