Güncel Haberler

Ene: “Mutluyuz Ama Tarihimizin En Büyük Hatasını Yapabilirdik.”

Bursa’daki nefesleri kesen maçta güçlü rakibi Lokomotiv Kuban’ı son saniyede yenerek adını tarihinde ilk kez 7DAYS EuroCup‘da son 16 takım arasına yazdıran Tofaş‘da koç Orhun Ene maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

İşte Tofaş‘ın başarılı koçunun açıklamaları:

“Yanlışları gören insanlar olarak kazandığımız için mutluyuz fakat 12 sayıdan tarihimizin en büyük hatasını da yapabilirdik. Onun için şaşkınım. Onların organizasyonunu bozduk. Belki buralarda olmamaları lazımdı fakat onları hem dışarda hem de içerde yenmeyi başardık. Ama oyunun sonunu çok daha iyi oynamamız lazımdı. Faul kaçırdık, presle top kaybettik, o agresiflikte de çalınmayan bir tane faul olunca maç da kafa kafaya geldi. Oyunun o tarafı bizim için stresliydi. Seyirci içinde stresliydi. Ama oyuncular bunları öğreniyor. Muhaymin’de buradan ders çıkaracaktır. Oyunun sonunda kaçırdığı fauller için ona birşey söylemiyorum çünkü onu oyuna soğuk soktum. Orada asıl plan, Muhaymin’in topu oyuna sokmasıydı fakat biraz yavaş kalınca Mejia topu oyuna sokmak zorunda ve faul de Muhaymin’e yapılmış oldu. Buralar akıllı olmamız gereken anlar. Bu kadar güzel geçen maçı güzel bitirip festival havası yaşayacaktık. Fakat çok şükür turu geçtik. Bu bizim için ve kulüp için de ilk. Ama gerçekleri görmeden de ne güzel deyip pozitif konuşmalar yapmanın bize hiçbir faydası olmaz. Kaybetsek buraya bizi desteklemeye gelip bize hiç yaşamadığımız bir Salı akşamı yaşatan taraftarlarımız için üzülürdük. Onlara içeride en az 3 maç daha seyrettireceğiz. Bu maçlarda onların desteklerine çok ihtiyacımız var.”

Matt Lojeski sakatlığı hakkında; Kurduğumuz takımın riskleri var ve belli bir yaşın üstündeki oyuncular böyle sakatlıklar yaşayabiliyor. Matt, aradan sonraki 2-3 maçtır düşmüştü. Mejia’nın sakatlığında da ona çok yüklendik. Kenarda oturan 2 yabancımız daha olsa bugün onlar oynayacaktı fakat bu Türk basketboluna da katkı sağlıyor. Muhaymin, oyunun tamamında oynasa ve son hataları da yapmasa belki de Lojeski kadar katkı vermiş olacaktı.

Sammy Mejia hakkında; Sammy Mejia, bu kulüp için büyük bir şanstır. Basketbol kalitesini zaten tartışmıyorum. Bana göre Mejia, bu yaşında hala Euroleague seviyesinde bir oyuncu. Süresi kaç dakika olur orasını bilemem fakat onun oyun karakteri, bu işe sahip çıkması bunlar çok ayrı şeyler. Türkiye’de basketbolculuk, spor ahlakı adına örnek alınacak bir insan. Tabi büyük takımlarda oynamadığı için insanlar belki onun farkına varmıyor ama Mejia Bursa için büyük bir şans, Bursa’daki gençler için büyük bir şans ve bizim takımımız adına da büyük bir şans.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Petkim Galibiyetinin Ardından Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 20. hafta mücadelesinde Tofaş konuk ettiği Aliağa Petkimspor‘u etkili savunma performansı eşliğinde 84-71’lik skorla …