Güncel Haberler

Anadolu Efes, Zalgirio Deplasmanında Seriyi Sürdürdü

Turkish Airlines Euroleague 14.hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı 68-74 ile geçerek galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Lacivert beyazlıalr bu sonuçla 12-2 olup liderliklerini korurlarken Zalgiris ise 3-11 oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Son haftaların formda yıldızı Shane Larkin’in sadece 6 sayıda kaldığı Anadolu Efes‘de Tibor Pleiss 18 sayı, 7 ribaund ile sezonun en iyi maçlarından birini çıkarırken Vasilije Micic 18 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Rodrigue Beaubois 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile takımlarını galibiyete taşıyan isimler oldular.

Zalgiris cephesinde ise Jock Landale 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Edgaras Ulanovas 14 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Martynas Geben 11 sayı, 5 ribaund ile takımlarını ayakta tutan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes, Zalgiris’in baskılı ve sert savunması karşısında özellikle ilk yarıda çok zorlandı. Walkup ile Larkin’e etkili bir birebir savunma yaptılar. Aslında bunu tahmin eden koç Ataman maça Micic-Beaubois ikilisi ile başlayarak yıldızını kenardan getirdi. Aslında Simon’dan desteği ile bu ikili maça iyi de başladılar ancak sonrasında Geben ile Landale’in kenardan getirdiği enerjiye karşılık veremedik. Taki Singleton’un savunmada yaptığı müthiş hamleler ve Pleiss’ın özelilkle hücum ribaundlarda verdiği ekstra şanslarla işin rengi değişti. İkinci yarıda sert savunmaya karşı topun değerini bilen ve top kayıplarını azaltan, sertliğe de Singleton liderliğinde aynı şekilde karşılık veren temsilcimiz Micic’in de sazı eline alıp skora katkı vermeyesiyle sonuca gitti. Larkin’in sadece 6 sayıda kaldığı deplasmandaki bu zor maçı kazanmaları çok ama çok değerliydi. Temsilcimiz yola tam gaz devam ediyor 8 maçlık galibiyet serisi ile.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …