Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (13.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 13.hafta geride kalırken temsilcilerimiz adına özel bir haftaydı, çünkü Türk derbisine sahne oldu. Anadolu Efes Ataşehir’de konuk olduğu Fenerbahçe Beko‘yu yenerek zirvedeki yerini korudu. Gelin her zamanki gibi haftanın panoramasına birlikte gözatarken ödülleri de sahiplerine verelim. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yıllarda yüksek bütçeler oluşturmasına rağmen bir türlü başarıyı yakalayamamış olan Euroleague’in köklü ekiplerinden Maccabi Tel Aviv bu sezona koç Sfairopoulos ile başlayarak istikrarı seçeceğini gösterdi. Yunan koç yönetiminde Wilbekin önderliğinde kurulan kadro da kendilerine güvenenlerin yüzünü hiç kara çıkarmadılar, kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıçlarından birine imza attılar. Ancak temel soru bu başarılı süreçte şampiyonluk adayı güçlü ekiplerden biri ile karşılaşmamış olmalarıydı. İşte o maç da geldi çattı. Konuk ettikleri CSKA karşısında maçın ilk yarısını geride tamamlamış olsalar da özellikle üçüncü çeyrekteki takım savunmaları ve son çeyrekte oynadıkları kusursuza yakın basketbolla güçlü rakiplerini çift haneli farklarla, 90-80’lik skorla geçerek bu sezonun en önemli Final Four adaylarından biri olduklarını haykırdılar adeta.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezon Khimki neredeyse baştan aşağı yepyeni bir kadro kurdu ve tam anlamıyla bir yıldızla topluluğu oldular Shved liderliğinde. Ama bu kadronun belki de en az konuşulan, bunun aksine de en verimli olan isimlerinden biri Devin Booker oldu. Birleşik Amerikalı uzun son maçta da takımının ev sahibi olduğu mücadelede Alba Berlin’i rahat geçmesinde temel faktördü. Booker 25 dakika sahada kalırken 24 sayı, 10-13 2sayı, 4-4 serbest atış, 10 ribaund, 2 asist ile tam 36 verimlilik puanı elde etti ve doğal olarak haftanın en değerli oyuncusu oldu alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Devin Booker (Khimki): 36 verimlilik puanı
Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): 33 verimlilik puanı
Krunoslav Simon (Anadolu Efes): 31 verimlilik puanı
Nikola Mirotic (Barcelona): 30 verimlilik puanı
Vladimir Lucic (Bayern Munich): 25 verimlilik puanı

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …