Güncel Haberler

71. Türk Derbisinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i Konuk Edecek

Turkish Airlines Euroleague‘de normal sezonun 13. haftasında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 12 Aralık Çarşamba günü erkeklerde 71. Türk derbisine çıkacak.

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda kozlarını paylaşacak. Saat 20:45’de başlayacak ve Daniel Hierrezuelo, Sasa Pukl, Mehdi Difallah hakem üçlüsünün yöneteceği karşılaşmayı basketbolseverler beIN Sports Haber ekranlarında şifresiz olarak izleyebilecek.

Fenerbahçe’de Jan Vesely dışında eksik bulunmazken Anadolu Efes ise Bryant Dunston ile Adrien Moermann’dan bu maçta faydalanamayacak.

Fenerbahçe’den Anadolu Efes’e büyük üstünlük

Türk takımları arasında Avrupa arenasında en fazla Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko birbirleriyle karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertliler rakibine büyük bir üstünlük kurdu.

Fenerbahçe, 16. kez Avrupa arenasında rakip olacağı Anadolu Efes’e 15 maçta sadece 4 defa kaybetti ve 11 galibiyet aldı.

Dörtlü Final’de gülen Anadolu Efes oldu

Geçen sezon, iki takım arasında büyük bir çekişme yaşanırken Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’ya üstünlük kurdu.

Türkiye liginde rakibini play-off final serisinde 4-3 yenerek şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes, Avrupa’da da Fenerbahçe Beko’yu mağlup etti.

Lacivert-beyazlılar, İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde gerçekleşen THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nin ilk maçında rakibini 92-73 yenerek finale çıkmıştı.

En fazla Türk derbisine Fenerbahçe çıktı

Avrupa kupalarında en fazla Türk derbisine Fenerbahçe çıktı.

Fenerbahçe, 31 kez Türk takımlarıyla Avrupa arenasında mücadele etti. Sarı-lacivertliler bu maçların 22’sini kazanmayı bildi.

Fenerbahçe’yi 29 maçla Anadolu Efes takip etti. Lacivert-beyazlılar bu maçlarda 16 galibiyet, 13 yenilgi yaşadı.

Kaynak: AA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …