Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’dan Yeni Guard Hamlesi Geldi

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin dişli takımlarından Frutti Extra Bursaspor guard rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirdi.

Daha önce ülkemizde Sakarya forması giymiş olan ve son olarak geçtiğimiz sezon İspanya’nın Estudiantes takımında yer almış olan Porto Rikolu guard Gian Clavell artık Bursa ekibinin başarısı için ter dökecek sezon sonuna kadar.

1.93 boyunda olan 1993 doğumlu kombo guard Porto Riko milli takımı ile Dünya Kupası’nda boy göstermişti son olarak ve oynadığı 5 maçta ortalama 18.2 dakika süre alırken 7.2 sayı, %22.7 3sayı, 3.2 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Geçen sezon ise Estudiantes forması ile Liga Endesa’da 33 maçta görev almış ve 12.5 sayı, %25.6 3sayı, 2.2 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti.

Clavell her ne kadar bir kombo guard olsa da daha çok skorer ve bitirici yönüyle öne çıkan bir isim. Asist ve organizasyon ikinci planda kalan özellikleri. Ancak Bursa’nın yüksek tempo ve skor üretimine dayalı basketbolunda Freeman ve C.Jones ikilisine alternatif olabilecek bir isim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Savunmada da topa baskı konusunda fena iş çıkarmazyacağını söyleyebiliriz. Çift guardla oynamayı seven koç Erdoğan’ın sisteminde skorer özellikleri ve tecrübesi ile takıma liderlik edebilecek bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …