Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (11.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 11.haftayı da geride bıraktık. Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko galip geldikleri ve aynı zamanda oynadıkları iyi basketbolla jeyif verdikleri bir haftayı tamamlamış oldular. Anadolu Efes’in 9 galibiyetle liderlik koltuğuna oturduğu bu haftanın detaylarını her zamanki gibi birlikte mercek altına alırken ödüllerimizi de vermeyi unutmadık. İşte karşınızda haftanın panoraması, keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Cuma akşamı Palau Blaugrana erken bir Final Four kapışmasına ev sahipliği yaptı. Euroleague’de haftanın maçında yıldızlar topluluğu Barcelona, çift maç haftasında hem Real Madrid hem de Baskonia’ya deplasmanda çift haneli farklarla kaybetmiş olan CSKA Moskova‘yı konuk etti. Herkese formda Barcelona’nın hata yapmayacağını ve evindeki namağlup ünvanını sürdüreceğini düşünüyordu. Ama koç Itoudis ve öğrencileri İspanya’da geçen hafta 2 kere üst üste kaybettikten sonra üçüncüsüne izin vermediler. Sadece James değil bu kez takım olarak çok yüzdeli oynadılar ve özellikle Rus oyunculardan x-faktör katkısı onları galibiyete taşıdı. James dışında yıldız diyebileceğimiz bir ismi yok CSKA’nın ama her pozisyonda çok geniş bir kadroları var ve daha da önemlisi koç Itoudis istediği takım kimyasını oluşturmuş durumda. Artık takım kelimesinin altını çok daha iyi dolduran, rollerin belli olduğu ve makine düzeninde işleyen bir ekip olma yolunda sona yaklaşmış durumdalar. Bu galibiyetle de tekrar Final Four’un en önemli adaylarından biri olduklarını gösterdiler ve haftanın takımı ödülünü hakettiler.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sanırım geçtiğimiz 10 haftaya nazaran en rahat karar verdiğim ödül oldu 🙂 Anadolu Efes’in Bayern Munich’i Sinan Erdem’de ezip geçtiği maçta sahada bir yıldız parladı ki o yıldızın performansı ismini de altın harflerle Euroleague tarihine yazdırdı. Evet tahmin edeceğini üzere Shane Larkin’den bahsediyorum. 10-12 3 sayı isabeti ile Bayern potasına tam 49 sayı gönderen Birleşik Amerikalı guard, bir maçta en fazla üretilen 41 sayı rekorunu ulaşılması çok zor bir noktaya taşıyarak Euroleague tarihindeki yerini aldı. Koç Ataman ve tüm arkadaşlarının yanı sıra salonu tamamen dolduran taraftarların da desteğini arkasına alan Larkin, bu performansının ardından da 53 verimlilik puanına ulaştı. Maçın sonlarına doğru Sinan Erdem’de taraftar korusunun seslendirdiği üzere sezonun MVP’si olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor Larkin.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Shane Larkin (Anadolu Efes): 53 verimlilik
Nikola Milutinov (Olympiakos): 30 verimlilik
Gabriel Deck (Real Madrid): 25 verimlilik
Kostas Sloukas (Fenerbahçe): 23 verimlilik
Nicks Calathes (Panathinaikos): 23 verimlilik

milutinov ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …