Güncel Haberler

Eksik Fenerbahçe İkinci Yarıdaki Savunmasıyla Khimki Engelini Geçti

Turkish Airlines Euroleague 11.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Khimki karşısında ikinci yarıdaki etkili savunması eşliğinde 89-76’lık skorla kazanmayı bildi. Bu sonuçla sarı lacivertliler bu sonuçla 4.galibiyetine imza atarken Khimki ise 6 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

De Colo, Westermann, Kalinic ve Vesely gibi önemli silahlarından yoksun olan Fenerbahçe Beko‘da Gigi Datome 20 sayı, 4 ribaund, Melih Mahmutoğlu 19 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Kostas Sloukas 19 sayı, 9 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Shved’in forma giymediği Khimki cephesinde ise Janis Timma 26 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile yıldızlaşırken Anthony Gill 18 sayı, 9 ribaund, 2 asist ve Jonas Jerebko 10 sayı, 3 ribaund ile takımlarını ayakta tutmaya çalışsalar da başarılı olamadılar.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler De Colo, Westermann, Kalinic ve Vesely gibi önemli eksiklerine rağmen maça çok enerjik ve agresif başladılar. Savunmada her ne kadar Timma’yı durduramamış olsak da hücumda Sloukas’ın takımı iyi organize etmesi ve Datome ile Melih’in bitirici görevlerini son derece yüksek yüzdeyle yerine getirmeleri ile etkili olduk. Ancak maalesef savunmada Timma’ya bir türlü çözüm bulamadık. Letonyalı forvetin ilk yarıda attığı 24 sayı önderliğinde Khimki önde geçti 20 dakikayı. Ama ikinci yarıda Sloukas’ın organizasyonları ile Williams’ı açık alanda ve Lauvergne ile Ahmet’i de yarı sahada pota altında devreye sokmamızla birlikte işin rengi değişti. Taraftarı da arkasına alan temsilcimiz Williams’ın spektaküler smaçları, Melih ile Datome’nin sadece hücumda değil savunmada da ortaya koyduğu özveri ve enerji ile farkı açarak havaya girdi. Eenerji, savunma sertliği ve dış şutlardaki yüksek yüzde maçın anahtarları arasında yer alıyordu. Sloukas’ın De Colo ve Westermann’ın yokluğunda takımı harika organize ettiğini ve Datome’nin komple bir performans sergileyerek sezonun en iyi maçını çıkardığını belirteyim. Özetle koç Obradovic’in öğrencileri bu kadar eksiğe rağmen kendi sahasında oynamanın avantajını çok iyi kullanarak ve özlem duyduğu savunmayı özellikle ikinci yarıda ortaya koyarak değerli bir galibiyet aldı, Asvel galibiyetinin ardından çıkışa geçtiğinin mesajını da verdi herkese.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …