Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 9.hafta maçları tamamlandı. Ligin favorilerinin hata yapmadığı ve alt sıralardaki takımların değişmediği sürprizsiz bir haftayı geride bırakmış olduk. Şimdi gelim haftanın panoramasını oluşturalım ve her zamanki gibi ödüllerimizi dağıtmaya başlayalım. Çayınızı kahvenizi alın gelin, herkese keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Yaz döneminde ana sponsorunu, daha doğrusu isimini kaybeden bir kulüp vardı. Teksüt onları yanlız bırakmadı ve yeni ismiyle Teksüt Bandırma yoluna tam gaz devam ederek koç Demir yönetiminde genç oyuncuların etrafına yetenekli, uygun bütçeli ve kaliteli karakterlere sahip yabancı oyuncuları takıma kazandırarak yine tüm kulvarlarda iddialı bir takım kurdular. Play-off potasında olmalarını elbette bekliyorduk ama şuana kadar ortaya koydukları performans onların Anadolu Efes ile Fenerbahçe’nin ardından 3 ve 4.sıra için de gayet iddialı olacaklarını gösteriyor. Ligimizin en formda takımlarından Bandırma, bu yolda zorlu bir deplasmanda, Ankara’da denk rakiplerinden biri olan Türk Telekom’u 10 sayı farkla, 81-91 yenerek bu haftanın takımı oldu. Takım olgusunun altını çok iyi dolduranyerli yabancı tüm oyuncularının rol tanımlarını çok iyi yaparak uygulayan, özellikle hücumda çok verimli oyanayan koç Demir ve öğrencilerini alkışlıyorum.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Gaziantep sezona istediği gibi başlayamamıştı ve haklı olarak takviye yapma ihtiyacı buldular. Neredeyse tüm takımların kadrolarını oturttuğu ve iyi oyuncu bulmanın zor olduğu bu dönemde çok iyi bir hamle yaparak ligimizi çok iyi tanıyan Hırvat uzun Ivan Buva‘yı ikna edip kadrolarına katmayı başardılar. Solak uzun kaliteli karakteri, çalışkanlığı ve savaşçı kimliği ile hemen etkisini gösterdi. Bu hafta evlerinde oynadıkları Büyükçekmece maçında ise kariyerinin en etkileyici peformanslarından birini sergiledi. Upshaw ve Deniz karşısında net bir üstünlük kuran Buva, 21 sayı, 22 ribaund ile double-double yaparken tam 38 verimlilik puanına ulaştı ve tabiki şapka çıkartılacak bu performansıyla haftanın en değerli oyuncusunun sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Ivan Buva (Gaziantep): 38 verimlilik puanı
Perry Jones (Frutti Extra Bursaspor): 33 verimlilik puanı
Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka): 29 verimlilik puanı
Emanuel Terry (Teksüt Bandırma): 29 verimlilik puanı
Yiğit Arslan (Galatasaray Doğa Sigorta): 26 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka): 29 verimlilik puanı
Yiğit Arslan (Galatasaray Doğa Sigorta): 26 verimlilik puanı
Tolga Geçim (Anadolu Efes): 22 verimlilik puanı
Muhammed Baygül (Türk Telekom): 18 verimlilik puanı
Orhan Hacıyeva (Gaziantep): 16 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …