Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (9-10.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de bir çift maç haftasını daha geride bıraktık. Temsilcilerimizden Anadolu Efes deplasmanda oynadığı iki maçtan da galibiyet çıkararak formda grafiğine devam etti. Fenerbahçe Beko ise aradığı galibiyeti nihayet buldu. Basketbola doyduğumuz bu keyifli haftayı gelin birlikte mercek altına alalım ve her zamanki gibi ödülleri de dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Çift maç haftasında iki maçını da deplasmanda oynayan ve bu maçları namağlup takımlara karşı kazanarak ünvanlarını elinden almayı başaran bir ekip vardı. Evet tahmin ettiğiniz üzere temsilcimiz Anadolu Efes‘den bahsediyorum. Önce Asvel’i Fransa’da yenerek namağlup ünvanlarına son verip sonrada Milano’yu İtalya’da yenerek galibiyet serilerine son verdiler. Üstelik bu iki maçta da takımın dinamosu, savunma bakanı Dunston’dan faydalanamadılar. Pleiss ve Sertaç tecrübeli uzunun yokluğunda harika iş çıkardılar ki Singleton ve Peters da işin mücadele artı enerji kısmında onlara çok iyi destek oldular. Larkin-Micic ikilisini artık tekrar tekrar anlatmaya gerek yok, yine rakip savunmaların korkulu rüyaları oldular ve maç içerisinde görevi çok iyi paylaştılar. Micic daha çok organizatör rolündeyken Larkin son bölümlerde sazı eline alarak noktayı koyan isim oldu. Diğer taraftan Beaubois da sezonun bu bölümünde ritm bulduğunu, formda olduğunu gösterdi. Anderson ile beraber gereken yerlerde sorumluluk alıp sahneye çıktılar özellikle dış şutları ile. Koç Ataman’ın takımına güvenip bu sezon da kadroyu korumasının meyvelerini toplamaya devam ediyor Anadolu Efes.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Barcelona çift maç haftasında iki karşılaşmayı da içerde oynadı ve avantajlıydı ama iki maçta da güçlü rakiplerle mücadele ettiler. Önce kötü durumda olan ve çıkış arayan Fenerbahçe’yi farklı geçtiler sonra da ligin en formda ve dişli ekiplerinden Maccabi’yi yine farklı bir skorla geçtiler. İki maçı da bu kadar rahat kazanmalarındaki temel etken ise kuşkusuz Euroleague’in en pahalı oyuncusu Nikola Mirotic‘den başkası değildi. NBA patentli forvet aldığı paranın her sentini fazlasıyla hakettiğini bir kez daha gösterdi iki maçta ortalama 29.5 verimlilik puanı ile oynayarak çift maç haftasının MVP’si oldu. Özellikle son maçta Maccabi karşısında sergilediği (25 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 35 verimlilik puanı) performans şuana kadar sezonun en etkileyici performansıydı.

https://www.youtube.com/watch?v=OCknYr7V_Ko

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Nikola Mirotic (Barcalona): 29.5 verimlilik puanı
Tornike Shengelia (Kirolbet Baskonia): 23.5 verimlilik puanı
Cory Higgins (Barcelona): 23 verimlilik puanı
Facundo Campazzo (Real Madrid): 23 verimlilik puanı
Shane Larkin (Anadolu Efes): 22.5 verimlilik puanı

** Çift maç haftası olduğu için oyuncuların iki maçtaki ortalama verimlilik puanlarına göre bir beş oluşturdum ve tabi iki maçını da kazanan takımlardan seçtim bu beşi.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …