Güncel Haberler

Anadolu Efes, Milano’ya da Evinde İlk Mağlubiyetini Tattırdı!

Turkish Airlines Euroleague 10.haftasında Olimpia Milano‘ya konuk olan Anadolu Efes güçlü rakibini 76-81’lik skorla yenmeyi başardı. Lacivert beyazlılar bu sonuçla çift maç haftasında çıktığı 2 deplasman maçını da kazanırken Asvel’den sonra Milano’nun da iç sahadaki namağlup ünvanına son vermiş oldu. Temsilcimiz 8 galibiyete ulaşırken Milano ise 7 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Shane Larkin 17 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile yıldızlaşırken Dunston’un yokluğunda süreleri artan Tibor Pleiss 14 sayı, 12 ribaund, 2 blok ve Chris Singleton 11 sayı, 4 ribaund ile diğer etkili olan isimler oldular.

Milano cephesinde ise Sergio Rodriguez 11 sayı, 9 asist ve Vladimir Micov 10 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma ile takımlarını ayakta tutmaya çalıştılar ve çift haneli skor katkısı verebilen yegane isimlerdi İtalyan temsilcisinde.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes bu sezonun en diri ve formda takımlarından biri olan koç Messina’nın Milano’suna konuk olurken favori değildi. Ama Asvel’i deplasmanda yendikten sonra elbette ne kadar iyi bir deplasman takımı olduklarını tekrar hatırlattılar. Dunston’ın olmaması biraz soru işareti yaratmış olsa da maç saati geldiğinde ve başladığında Pleiss ile Sertaç ile x-faktör oldular. Özellikle Alman pivot, ribaundlar, bloklar ve bulduğu kritik şutlarla maçın seyrini değiştiren isim oldu. Rodriguez, Mack, Nedovic üçlüsünün bireysel yetenekleri ile buldukları sayılarla maça tutunan Milano, maçın büyük bir bölümünde Micic-Larkin ikilisinin yavaşlatmayı başarsa da son çeyrekte sahneye çıkan Larkin galibiyetin mimarı oldu. Sürati, deliciliği ve doğru şut tercihleri ile yine alkışlanacak bir performans sergiledi Larkin. Onun performansının artmasında, daha doğrusu Milano savunmasına karşı daha rahat pozisyon bulmasında koç Ataman’ın faktörü de yadsınamaz. Tecrübeli koç son çeyreğin ikinci bölümünde iki 4 numaraya dönüp çok iyi oynayan Pleiss’ı kenara aldı. Bu sayede 5 dışarıda oynayan Anadolu Efes’de hem Larkin daha fazla penetre alanı buldu hem de Singleton ile Peters’ın şutları da ekstra katkı sağladı temsilcimize. Lacivert beyazlılar bir kez daha kazanma alışkanlığı olan, her oyuncusundan verim almayı bilen ve en önemlisi “takım” olgusunun altını çok iyi dolduran bir ekip olduklarını gösterdiler. Çift maç haftasında iki zorlu deplasmandanda da galibiyetle dönen koç Ataman ve öğrencileri geçen sezon finalde yarım bıraktıkları hikayeyi tamamlayabileceklerini maç ve maç göstermeye devam ediyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …