Güncel Haberler

Ertuğrul Erdoğan: “En Çok Konuşmamız Gereken Konu Konsantrasyon.”

7DAYS EuroCup 8.hafta mücadelesinde konuk ettiği Unicaja Malaga’yı geriden gelerek farklı geçen Galatasaray Doğa Sigorta‘da koç Ertuğrul Erdoğan karşılaşmadan sonra açıklamalarda bulundu.

“Öncelikle tüm oyuncularımı tek tek tebrik ederim. İnanılmaz bir iş başardılar, özellikle 16 sayıdan geri dönmeyi başarmaları harikaydı. Büyük bir enerji gösterip büyük bir performansa imza attılar. Neden bu kadar önemli bir galibiyetti bu maç? Çünkü üst üste iki maçta önemli farklarla mağlup olduktan sonra bugün de 16 sayı geri düşüp geri dönmeyi başardık. Bu sonuç bu oyuncu grubunun ne kadar yüksek karakterli olduğunu gösteriyor. İlk yarıda çok fazla top kaybı ve basit hata yaptık. Rakibimize oynamak istedikleri basketbolu oynamaları için çok fazla fırsat tanıdık. İkinci yarıda ise topa baskıyı artırıp rakibi hataya zorladık. Bu da maçın kilit noktası olan anlardan biriydi. Bugün baktığınızda üçüncü çeyrekte 33 sayı attık, son çeyrekte 33 sayı yedik. Bu iki takım için de negatif gösterge. Bizim şu an en çok konuşmamız gereken konu konsantrasyon. Hem BSL çok zor bir lig hem EuroCup çok zor bir lig. Şunu anlamamız lazım: Her oyuncu, her dakika, her top çok önemli. Bu seviyede her oyuncunun her an dakika alabileceğini bilmesi lazım. Ama şu an en büyük problemimizin maç içi konsantrasyon ve dikkat sürekliliği olduğunu söyleyebilirim.”

Transfer piyasasında Alex Perez’le ilgilenildiği iddialarının sorulması üzerine Başantrenörümüz şu yanıtı verdi:

“Alex Perez’le ilgili transfer iddiaları konusunda bilgim yok. Kim bu iddiaları ortaya atıyorsa konuyu ona sormak lazım. Belki şundan dolayı çıkmıştır: Ben, Alex Perez’le ilgilendiğimizi ve bir dönem transferine yakın olduğumuzu basına daha önce anlatmıştım. Buradan bir yakıştırma çıkmış olabilir. Ama temelde bu bir zamanlama ve ihtiyaç meselesi, bir de tabii var olan şartların bu ihtiyacı karşılamamıza uygun olup olmaması meselesi. Şu anda Alex Perez’le ilgili bana birçok soru geliyor. Keşke maçla ilgili bir soru gelseydi. Çünkü bizim için Alex Perez konusu şu an spekülatif bir konu, bu da magazinel bir soru. Ama şunu hep söylüyorum: Galatasaray ihtiyacı doğrultusunda her oyuncuyu alabilir ama ihtiyaç ortaya çıktığında mevcut şartlar bizi nereye götürecek, bunu görmek lazım. Dolayısıyla, bizim odak noktamız şu an sadece OGM Ormanspor maçı.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …