Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (8.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de keyifli ve çekişmeli bir hafta daha geride kaldı. Temsilcilerimizden Anadolu Efes evinde Zenit’i zor da olsa geçerken Fenerbahçe Beko‘da ise düşüş sürdü, Moskova deplasmanında farklı kaybettiler maalesef. Gelin birlikte haftanın panoramasını hazırlarken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta bir çok önemli ve keyifli mücadele izledik, bir çok da kritik galibiyet aldı takımlar. Ama bu galibiyetlerin en önemlisi bana göre bir çok önemli oyuncusundan eksik olan Alba Berlin‘in zorlu OAKA deplsamanında Panathinaikos’u 2 uzatma sonunda devirmesiydi. Siva, Cavanaugh ve Eriksson gibi 3 önemli ilk 5 oyuncusundan yoksun olmasına rağmen koç Reneses farkını gösterdi. Takımını çok iyi hazırlayan ve her oyuncusundan maksimum faydayı alan duayen koç Calathes’in etkisini değişmeli savunmalarla ve zaman zaman sertlikle düşürerek rakibini düzenden çıkardı. Belki Papapetrou’ya çare olamadılar ama Pana’nın takım olarak ritm bulmasına engel oldukları için onun bireysel çabası bir yere kadar taşıyabildi takımı. Alba bu sonuçla bir kez daha hatırlattı ki bu sezon Euroleague’de zayıf halka yok!

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Milano ile 2 yıl daha sözleşmesi devam etmesine rağmen koç Messina sisteminde düşünmediği için Mike James ile yollarını ayırmıştı. Yıldız guard bunun gururunu ne kadar kırdığını defalarca kez aktif kullandığı sosyal medya hesabından dile getirdi. Geçtiğimiz sezonun sayı kralı bu sezona da çok kararlı ve iyi bir giriş yaptı. Yeni takımı CSKA Moskova‘yı omuzlarında taşımaya devam ediyor. Bu hafta da artık klasik haline gelen maçta Moskova’da Fenerbahçe’yi ağırlamışlardı. James, eski takım arkadaşı De Colo’nun da karşısında olmamasının artısıyla Fenerbahçe savunmasını çok zor durumlara soktu ve ürettiği 31 sayı (6-8 3sayı), 2 ribaund, 4 asist ile 38 verimlilik puanına ulaşarak haftanın en değerli oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Ioannis Papapetrou (Panathinaikos): 41 verimlilik
Mike James (CSKA Moskova): 38 verimlilik
Tornike Shengelia (Kirolbet Baskonia): 32 verimlilik
Jacob Wiley (Panathinaikos): 32 verimlilik
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 31 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …