Güncel Haberler

Micic, Ataman’ın eleştirileri hakkında ne düşünüyor?

Çift maç haftasının ilk maçında MVP seçilen Vasilije Micic, sonraki Panathinaikos OPAP maçında kariyerinin en kötü maçlarından birini oynamıştı.

Yedi top kaybı, 0/6 üçlük ve -4 PIR. Maçın ardından koç Ergin Ataman Micic’i sert biçimde eleştirmiş ve basın toplantısını terketmişti. Sonraki haftada ise Vasa, Olympiakos karşısında 27 sayıyla (5/6 üçlük) kariyerinin en iyi maçlarından birini oynamıştı. Micic ve partneri Shane Larkin’in bu oyunları Anadolu Efes‘e Pire’de galibiyeti getirmişti.

Micic, karşılaşmanın ardından Eurohoops’a konuştu.

“Ben her günü yeni bir fırsat olarak görüyorum. Kötü bir gün geçirdiniz diye bunu kişisel almamalısınız. Her insanın başına gelebilecek kötü günler ve anlar vardır. Bunların üstesinden ne kadar hızlı gelebildiğiniz önemlidir. Bugün, kötü oynadığım Panathinaikos maçının ardından kendimi iyi hissettim. Bunu sadece herhangi bir maç olarak görüyorum. Çünkü daha önce zaten çok iyi maçlar oynadım ve şimdi önümüzdeki maça bakıyorum. Olay budur.”

Panathinaikos mağlubiyetinin ardından başantrenör Ergin Ataman, Micic’i profesyonel olmamakla ve kabul edilemez bir performans sergilemekle eleştirmişti. Micic buna da değindi:

“Basın karşısında yapılmış bir şeydi. Ama daha önceden de birçok kez söylediğim gibi, ben kendi yolumdayım. Kariyerimde bu noktaya geldiysem, kendi yolumu çizerek ve o yoldan giderek geldim. Bana bu takımda iyi rol vermesi benim için önemliydi. Bu benim hakettiğim bir şeydi. Tanrıdan gelen bir şey değildi, ben hakettim. Her şeyi söyleme hakkına sahip. Kendimi her zaman işin içinde tutuyorum ve bence bu benim için iyi bir şey. Onun açıklamalarının benim performansımı etkilediğini düşünmüyorum. Kişisel olarak almıyorum zaten. Ben kendi yolumdayım, bu benim inandığım bir şey. Benim hakkımda geçmişte iyi şeyler de söyledi. Bu benim dürüst tepkim.”

Olympiakos galibiyeti sonrası Ataman, oyuncusunu övdü.

“Harika bir oyun oynadı. İstatistikleri mükemmeldi.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …