Güncel Haberler

Anadolu Efes Micic ve Larkin Şov ile Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 7.hafta mücadelesinde Anadolu Efes Pire deplasmanında konuk olduğu Olympiakos‘u Larkin ve Micic’in şovu eşliğinde 67-86’lık skorla geçmeyi başardı. Bu sonuçla temsilcimiz 5.galibiyetine ulaşırken Olympiakos ise iki galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Vasilije Micic 27 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve Shane Larkin 24 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile şov yaptılar adeta.

Olympiakos cephesinde ise Brandon Paul 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Georgios Printezis 14 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Nikola Milutinov 10 sayı, 13 ribaund ile takımlarını ayakta tutmaya çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes geçen hafta Micic ve Larkin’den, özellikle Micic’den istediği katkıları alamamıştı. Pire deplasmanında bir kez daha gördük ki iki yıldız guard günlerinde olduğunda lacivert beyazlıları bu sezon durdurabilecek takım sayısı 2 ya da 3’ü geçmez ki Spanoulis, Paul, Punter, Rochestie, Koniaris, hiç biri karşılarında duramadılar. Beaubois ile Dunston da enerjileri ve pozitif iki yıldız guarada x-faktör olarak çok iyi destek verdiler. İlk başta Milutinov’a karşı zorlansak da sonrasında tempoyu yükselterek onun etkinliğini de azaltmayı başardık. Paul’ün üçlüklerine karşı biraz yumuşak davransak da savunmada artan tempoda hücumda ritmimizi bulmamız savunmaya da yansıdı, vidaları sıktık. Singleton ve Anderson da istatistiklerde ortaya koyduklarından daha fazlasını enerjileri ile sahaya koyan isimlerden oldular. İyi durumda olmayan Olympiakos’un direncini kıran Larkin ve Micic’in şovu alkışları fazlasıyla haketti. Anadolu Efes iki guardının sağlıklı kalabildiği ve böyle ritmini bulduğu her maçta sonuna kadar gidecek, geçen sezon olduğu gibi zirveyi zorlayacak komple bir takım olduğunu gösterdi, daha doğrusu hatırlattı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …