Güncel Haberler

Ertuğrul Erdoğan: “Webster’a Çok Kızgınım.”

7DAYS EuroCup 6.hafta mücadelesinde konuk ettiği Trento’nun geriden gelip kazanmasına izin veren Galatasaray Doğa Sigorta‘da koç Ertuğrul Erdoğan maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

“Öncelikle rakibimizi galibiyetten dolayı tebrik ederim. İlk ve ikinci yarı günle gece kadar farklıydı. İkinci yarı sadece hücumu düşünerek oynadık, savunmada hiç efor göstermedik. Konsantrasyonumuz bozuktu. Ve ne yazık ki üçüncü çeyrekten itibaren parkede şımarık çocuklar gibi davrandık. Tabii rakibe böyle özgüven verdikten sonra oynamak kolay değil. Bu andan itibaren tavrımızda bir değişiklik olacak. Bu turnuvada ne kadar güçlü takımlar olduğunun farkına varmamız gerekiyor. EuroCup her takımın kazanabileceği, her sonuca açık bir turnuva. Bu andan itibaren hiçbir takımı küçümseme lüksümüz yok. Umarım oyuncularım da her sayının her pozisyonun ne kadar değerli olduğunu bu maçla birlikte anlamıştır.”

“Tai Webster’ın hatalarının oyuna büyük etkisi oldu. Ben kolay kolay oyuncularımı basın önünde eleştirmem ama müthiş kızgınım. Hem maçın başındaki 3-4 dakikada hem de ikinci yarının başındaki 3-4 dakikada hatalarının oyuna çok etkisi oldu.”

“İlk devre ikili oyunları savunmada ya da genel anlamda savunmada bir sorun yaşamadık. Üçüncü çeyrekte yaşadığımız sıkıntıdan sonra birçok değişiklik yaptık. Üç uzuna döndük, daha uzun beş kullandık, daha kısa beş denedik, adam değişerek savunma yaptık, ikili sıkıştırma denedik. Birçok şey denedik. Ama çok şutu olmayan iki kısa için ikili sıkıştırmalarda dışarı çıkmaya başladık ve uzunlara attıkları paslarla dengemiz bozuldu. Forray’in attığı şutlarla birlikte… Dediğim gibi özgüvenini topladıktan sonra her oyuncu şutör gibi oynayabilir. İlk yarıda savunma anlamında bir sorunumuz yoktu. Bir periyotta 14, bir periyotta 12 sayı yedik. Ama üçüncü çeyrekten itibaren savunmada bir zaafiyet vardı. Sadece ikili oyunlarda değil, pozisyon hataları da vardı. Dolayısıyla bir devrede 55 sayı yiyerek bir maçı kazanmak kolay değil.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …