Güncel Haberler

Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 6.haftayı geride bıraktık. Çekişmenin her geçen gün arttığı ancak kalite konusunda halen soru işaretlerinini barındıran ligimizde bu hafta Beşiktaş Sompo Sigorta dışında favoriler hata yapmadı, sürprize izin vermediler. Gelin birlikte her zamanki gibi haftayı mercek altına alalım ve tabiki ödülleri dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ene yönetiminde son yıllarda ligimizin en istikrarlı takımı olan Tofaş, bu sezona da çok iyi başladı. Üstelik bu sefer EuroCup’da da iddialı konumdalar geçen sezonların aksine. Bu paralelde bir diğer EuroCup temsilcimiz olan formda Galatasaray’a karşısında Bursa’da aldıkları galibiyet çok önemliydi. Ligde ilk 2 sıranın net olduğunu düşünürsek play-off eşleşmeleri açısında 3.lük çok kritik ve Tofaş bu konudaki en güçlü rakiplerinden birini üstelik 112-93’lük dikkat çekici bir skorla yenerek alkışları haketti. 8 oyuncudan da pozitif katkı alan Tofaş, takım olgusunun altını en iyi dolduran ekiplerden biri olan 6.haftanın en iyi takımı ödülünü de fazlasıyla haketti bu kritik galibiyetin ardından.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Tofaş‘ın genç oyuncular için ne kadar iyi bir gelişim alanı olduğunu yıllardır biliyoruz, keyifle izliyoruz. Ama diğer bir taraftan veteran oyuncuların kariyerinde de özel yeri olan, oyuncuları ile duygusal bağlar kuran bir kulüp. Bu noktada Mejia’dan sonra bir ismi daha yuvaya kattılar. Belçikalı forvet Matt Lojeski, sakatlıkların ardından düşüşe geçen kariyerinin belki de son dönemi için gelmişti Tofaş’a ama son dönemi ikinci bahara dönüştürdüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Tecrübeli forvet haftasonu Galatasaray karşısında alınan farklı galibiyette başrolde yer alan isimdi. Lojeski, 22 sayı (4-7 3sayı), 7 ribaund, 7 asistlik performansı ile 33 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla bu haftanın en değerli oyuncusu oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 38 verimlilik
Matt Lojeski (Tofaş): 33 verimlilik
Devin Williams (Tofaş): 30 verimlilik
Kenny Hayes (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 30 verimlilik
Kostas Sloukas (Fenerbahçe Beko): 27 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 38 verimlilik
Berk Uğurlu (Tofaş): 26 verimlilik
Orhan Hacıyeva (Gaziantep): 24 verimlilik
Mert Celep (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 21 verimlilik
Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka Tekfen): 19 verimlilik

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …