Güncel Haberler

RESMİ: Daçka’nın Rakibi Badalona Yeni Forvetini Açıkladı

7DAYS EuroCup‘da temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ile aynı grupta yer alan Joventut Badalona sezonu kapatan Dawson’ın yerini doldurdu yeni bir transferle.

Daha önce ülkemizde Yeşilgiresun forması giymiş olan ve geçen sezon Avtodor forması ile izlediğimiz Perrin Buford ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladılar.

1.98 boyunda olan 1994 doğumlu Bufford geçtiğimiz sezon VTB Lig’de 25 maçta 16.6 sayı, %47.1 3sayı, 6.8 ribaund, 2.1 asist ve FIBA Europe Cup’da ise 12 maçta 16.2 sayı, %39.4 3sayı, 7.9 ribaund ve 4.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Atletik özellikleri ile oyunun iki alanında da etkili olan bir forvet Buford. Açık alandaki etkinliği elbette daha fazla ama set hücumlarında da çok aktif bir bitirici. Çizgiden yaptığı katlarla aldığı alley-oop paslarını bitirmesi, agresif penetreleri, dribbling üstü kendi şutunu yaratabilmesi ve oyunu zorlamak yerine gerektiğinde pası verebilmesi ile potansiyelli bir skorer. Avtodor’dan sonra EuroCup yapması bekleniyordu ama o Çin’i tercih etmişti, hiç maça çıkamadan da tekrar Avrupa’ya döndü. Çok da doğru bir takıma geldi, Prepelic ile beraber iki kanattan rakiplerin korkulu rüyası olacaklarını düşünüyorum. Dawson’ın sakatlanması Badalona’ya zarardan çok fayda getirmiş olabilir bu hamlenin önünü açtığı için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …