Güncel Haberler

Anadolu Efes OAKA’da Direnemedi

Turkish Airlines Euroleague 6.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes OAKA’da konuk olduğu Panathinaikos karşısında varlık gösteremedi ve 86-70’lik skorla kaybetti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Yeşiller’de kenardan gelen 2 isim Tyrese Rice 18 sayı, 3 asist ve Ioannis Papapetrou 14 sayı, 3 ribaund ile takımları adına en skorer isimler oldular. Nick Calathes de 11 sayı, 2 ribaund, 10 asist, 2 top çalma ile yine takımını çok iyi organize etti.

Anadolu Efes cephesinde ise Shane Larkin 28 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile adeta tek başına direndi. Chris Singleton 13 sayı, 11 ribaund, 2 top çalma ve Krunoslav Simon 11 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile takımlarını ayakta tutmaya çalıştılar.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes sezona fikstür avantajı ile Sinan Erdem’de oynayarak başladı. Evlerinde oynayarak aldıkları galibiyetlerin ardından ilk zorlu deplasman sınavlarında ise sınıfta kaldılar. Savunma sertliğini ortaya koyamayan, özellikle kısa savunmasında sorun yaşayan temsilcimiz Panathinaikos’un Fredette ile başlattığı hücum ritmini kenardan gelen Rice ve Papapetrou ile devam ettirmesine engel olamadı. Micic’in ortalarda olmadığı maçta Larkin sazı eline aldı, özellikle ikinci yarıda onun bireysel performansı ve yüzdeli üçlükleri ile geri dönmeye çalıştı lacivert beyazlılar. Fakat Pana yumuşak savunmamıza karşı Calathes’in organizasyonlarıyla hep skor üretmenin bir yolunu buldu, onları zorlayamadık, yıpratamadık bu konuda. Larkin’in ritmini bulması Anadolu Efes adına bu maçtan çıkarılabilecek en pozitif faktör olabilir belki de…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …