Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin Nefesi Yetmedi!

Turkish Airlines Euroleague 5.hafta mücadelesinde İsrail’de Maccabi Tel Aviv‘in konuğu olan Fenerbahçe Beko facia bir ilk yarıdan sonra ikinci yarı geri dönse de nefesi yetmedi ve 67-55 kaybetmekten kurtulamadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Maccabi Tel Aviv’de Omri Casspi 13 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Othello Hunter ile Nate Wolters 11’er sayı ve Tarik Black 10 sayı, 15 ribaund ile takımlarını galibiyete taşıyan isimler oldular.

Fenerbahçe Beko‘da ise Nando De Colo 13 sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken Derrick Williams ile Ali Muhammed 11’er sayı ile takımlarını ayakta tutmaya çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertlilerin ne kadar formsuz olduklarını, henüz takım olamadıklarını net bir şekilde haftasonu Galatasaray karşısında tekrar görmüştük. Oyuncular da koç Obradovic de 19 sayı farkla acı bir ders almıştı bu kounda. Ancak o maçtan sonra da belirtmiştim Fenerbahçe’nin birden bire toparlanıp maç kazanmaya başlaması kolay olmayacak… Bu maça da çok kötü başladılar, Maccabi’nin agresif oyunu karşısında ilk yarıda sindiler ve soyunma odasına tam 20 sayı farkla geride girdiler. İkinci yarı ile beraber kıpırdanmalar başladı ama bunların yeterli olmayacağı belliydi çünkü takım olarak değil önce Williams’ın bireysel sonra da De Colo’nun bireysel çabasıyla geri dönüşler denendi ve saman alevi gibi hemen söndü yangına dönüşmeden. Özellikle bitime 2 dakika kala fark tek hanelere düşmüşken Maccabi’ye üst üste aynı pozsiyonda 5-6 kez verilen hücum ribaundları sraı lacivertlilerin dirençlerini tamamen kırdı. Fenerbahçe’nin sonuçta önce artık kendi basketbolunu hatırlaması ve hücumda bir şekilde 70 sayılara çıkmanın yolunu bulması gerekiyor, bu kadar kötü ve verimsiz hücum ederken, takım oyunundan uzak, pas trafiğinden yoksun, sadece bireysel performanslara dayalıyken günümüz basketbolunda sadece savunma ile maç kazanmaları mucize olacaktır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …