Güncel Haberler

Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (5.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 5.haftayı da geride bıraktık. Ligin biraz daha heyecan verdiği, kalite olarak istenen seviyede olmasa da mücadele anlamında keyif veren maçlar izlediğimiz bir hafta olduğunu söyleyebiliriz. Gelin birlikte haftayı mercek altına alırken her zamanki gibi ödüllerimizi de sahiplerine verelim.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

5.haftanın en önemli maçı kuşkusuz Galatasaray Doğa Sigorta – Fenerbahçe Beko derbisiydi. Ezeli rakiplerin arasındaki mücadelede sarı lacivertlilerin makası açtığını ve özellikle yatırımların artması ile başarıların geldiğini görmüştük son yıllarda. Ancak sarı kırmızılılar koç Erdoğan liderliğinde geçtiğimiz sezonki çekirdek kadroyu koruyup Whittington, Moore, Yiğit gibi önemli takviyeler yaparak ne kadar tehlikeli bir takım olduklarını sezon başından beri gösteriyorlardı. Sarı lacivertlilerin yaşadığı uyum problemini ve en önemlisi Kalinic’in yokluğunda daha da artan forvet savunması zaafını çok iyi işlediler Whittington ile ve Sinan Erdem’de ateşli taraftarları önünde Fenerbahçe’yi yenerek çok önemli bir başarıya imza attılar. Kendilerinden 5-6 kat yüksek bir bütçeye sahip, sadece ligimizin değil, Euroleague’in de favorileri arasında yer alan ezeli rakiplerini geçmeleri üstelik bunu tam 19 sayı fark atarak yapmaları onlara haftanın takımı ödülünü gönül rahatlığıyla ve alkışlarla vermemiz için gayet yeterli.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Haftanın takımı Galatasaray olurken, bunu sağlayan, sarı lacivertlileri deviren takıma liderlik eden isim ise Greg Whittington oldu. Kariyerinde iki kez ön çapraz bağ sakatlığı yaşayan, Japonya’da oynadığı dönemde hapse giren ve ciddi mental problemleri bulunan Whittington, İsrail’de geçirdiği sezonun ardından ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu da göstermişti. Koç Erdoğan ona güvendi ve Hayes’den boşalan formayı kendisine verdi. Çok yönlü forvet artık kariyerinin olgunluk döneminde olduğunu ve tamamen basketbola konsantre olduğunu derbide de gösterdi. Sarı lacivertlilerin zayıf karnı olan forvet savunmasına karşına sorumluluk alarak öne çıktı ve takımını 20 sayı (2-2 3sayı), 9 ribaund, 4 asist, 27 verimlilik puanı ile galibiyete taşıyan isim olarak haftanın oyuncusu ödülünü de net olarak haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Dwight Coleby (Sigortam.net İTÜ): 29 verimlilik
Jordan Crawford (Meksa Yatırım Afyon Belediyespor): 32 verimlilik
Greg Whittington (Galatasaray Doğa Sigorta): 27 verimlilik
Jaime Smith (Teksüt Bandırma): 31 verimlilik
DJ Kennedy (Pınar Karşıyaka): 31 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Mehmet Yağmur (Sigortam.net İTÜ): 24 verimlilik
Furkan Haltalı (Teksüt Bandırma): 19 verimlilik
Erdi Gülaslan (Meksa Yatırım Afyon Belediyespor): 14 verimlilik
Semih Erden (Pınar Karşıyaka): 21 verimlilik
Muhsin Yaşar (Tofaş): 17 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …