Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Bizim İçin Zor Bir Deplasmandı.”

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 5.hafta mücadelesinde deplasmanda Gaziantep’i farklı yenmeyi başaran Pınar Karşıyaka‘da koç Ufuk Sarıca mçatan sonra açıklamalarda bulundu.

“İlk olarak bizim için zor bir hafta olduğunu belirtmek istiyorum. Dört günde üç farklı şehir dolaşmış durumdayız ve iki oyun kurucumuz sakat. Yunus Emre Sonsırma’nın kaşığında bir sıkıntısı var ancak bugün fedakarlık yapıp oynamak istedi. Aynı şekilde Tony Taylor da… Böyle şartlarda Gaziantep gibi bir deplasmanda kazanmak kolay değil çünkü Gaziantep Basketbol da kötü bir takım değil ve çıkış arıyorlar. Anladığım kadarıyla bir takım takviyeler de yapacaklar. Zor bir deplasmandı bizim için. Oynadığımız oyun tatmin ediciydi. İlk yarı soyunma odasına daha az sayı yiyerek gidebilirdik maalesef dış atış atmalarına izin verdik ve Gaziantep de özellikle ilk yarıda yüzdeli attı ama ikinci yarıda hücumdaki akıllı oyunumuz, Semih Erden’in pota altındaki dominasyonu ve D.J. Kennedy ile Metecan Birsen’in post-up’taki etkinliği bize skor olarak rahatlık getirdi. Savunma kısmında ise ligin başından bu yana devam ettirdiğimiz seviyedeydik. Haftalar ilerliyor ve ‘kolay maç ‘zor maç’ ayrımı yapmamak lazım. Ligdeki her maç tüm rakipler değerli. Biz bugün yepyeni bir takım olarak çok önemli üç deplasmandan galibiyet çıkartarak liderliğimizi devam ettirdik. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Tabii ki düzeltmemiz, iyileştirmemiz gereken yerler var bunları da zaman içinde yapacağız. İnşallah daha iyi bir takım olacağız. Donar Groningen ve Türk Telekom olmak üzere iki maçımızı evimizde oynayacağız. Şimdi arena zamanı…”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …