Güncel Haberler

Anadolu Efes Simon Liderliğinde Real Madrid’i Ezdi Geçti

Turkish Airlines Euroleague 4.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes Sinan Erdem’de konuk ettiği güçlü rakibi Real Madrid‘i Simon liderliğinde 76-60 gibi net bir skorla geçmeyi başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Krunoslav Simon 17 sayı, 9 ribaund, 4 asist ile maçın yıldızı olurken, Bryant Dunston 17 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve Chris Singleton 13 sayı, 5 ribaund, 3 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Real Madrid’de ise Sergio Llull 14 sayı ve Jordan Mickey ile Gabriel Deck 10’ar sayıyla takımlarını ayaktat tutmaya çalışsalar da başarılı olamadılar.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Ataman maç öncesinde Real Madrid’in temposuna aynı şekilde karşılık verip buna karşın savunmayı da sert tutmaları gerektiğini belirtmişti. Herkes tempo konusunda Larkin ile Micic’e gözlerini çevirmişken hem koç hem de Simon ters köşe yaptılar. Larkin ve Micic’i dinlendirmek, hücumu dengeli bir şekilde organize etmek için sahaya giren Simon 3.çeyrekten başlayarak dominant bir performans sergileyerek maçın kahramanı oldu. Hücumda hem kendi ürettiği sayılar hem de özellikle Dunston’a yaptığı servislerle alkışları topladı tecrübeli Hırvat yıldız. Llull’un savunmadaki zaaflarını da çok iyi işledi. Diğer taraftan Singleton geldiği günden beri en iyi maçını oynadı diyebiliriz. Savunmadaki sertliği ve çaldığı toplarla önemli katkı verirken hücumda da kritik sayılar üretti, yay gerisinden de 2-3 ile oynayarak 0-6 sezon başlangıcından sonra kendisine geldiğinin, ritm bulduğunun sinyallerini verdi. Özetle Anadolu Efes, bu maçı Larkin ile Micic’in bireysel etkinliklerinin yanı sıra bu kez kararlı takım takım savunması ve Simon, Dunston, Singleton gibi yan parçaların harika oyunuyla galibiyete ulaştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …