Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague ikinci haftasını geride bıraktık. Temsilcilerimizden Anadolu Efes‘in uzatmada kazandığı ve maalesef Fenerbahçe Beko‘nun deplasmanda farklı kaybettiği bu haftanın panoramasına ve ödüllerine gelin birlikte göz atalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Euroleague’in yeni takımlarından biri olan, eski NBA yıldızı ve Fransız basketbol efsanesi Tony Parker’ın sahibi olduğu Asvel Villeurbanne lige harika bir giriş yaptı. İlk hafta evlerinde Olympiakos’u yendiklerinde Yunan ekibinin kötü durumda olmasının da etkisiyle acaba acemi şansı mı denmişti. Ama ikinci haftada bu kez çok daha iyi durumda olan, NBA yıldızlarını transfer ederek kaliteli bir kadro kurmuş olan Pantahinaikos’u hem de geriden gelerek son topta yenmeyi başardılar. Fransız ekibi Orta Avrupa’da basketbolun yeniden zirveye tırmanması için ateşi harlamış durumda. Sergiledikleri savaşçı karakter ve bizlere izlettikleri keyifli maçı galibiyetle süslemeleri onları haftanın takımı ödülüne hakkıyla götürmüş oldu.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Anadolu Efes geçen sezonda olduğu gibi yine Larkin’in sakatlığı ile mutsuz bir şekilde başladı. Ancak bu sefer o mutsuzluk yerini umutsuzluğa bırakmadan hemen olumlu bir havaya geri döndü lacivert beyazlılar. İşte bu dönüşün merkezinde yatan isim Sırp guard Vasilije Micic‘den başkası değildi. Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde sergilediği oyunun bir benzerini Alba Berlin karşısında da sergiledi ve Larkin’in sakatlıktan döndüğü ve çok da iyi oynadığı maçın kahramanı olmayı, Larkin’den rol çalarak takımını komple performansı ile galibiyete taşıyan isim olmayı başardı. Saha görüşü, güçlü fiziği, çabuk ilk adımı ve kusursuza yakın hız değiştirmeleri ile Euroleague’in en formda bir kaç guardı arasından yer alıyor Micic. Alman ekibi karşısında bu hafta gösterdiği 23 sayı, 3 ribaund, 13 asist, 4 top çalmalık performansla 32 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın en değerli oyuncusu ödülünü de alkışlarla haketti.

Vasilije Micic - Anadolu Efes Istanbul - EB19

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Vasilije Micic (Anadolu Efes) – 32 verimlilik
Shane Larkin (Anadolu Efes) – 31 verimlilik
Jordan Mickey (Real Madrid) – 30 verimlilik
Nikola Milutinov (Olympiakos) – 29 verimlilik
Kyle Kuric (FC Barcelona) – 26 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …