Güncel Haberler

Sakatlıktan Dönen Larkin Anadolu Efes’i Galibiyete Taşıdı

Turklish Airlines Euroleague 2.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes sakatlıktan dönen yıldızı Larkin liderliğinde Alba Berlin engelini uzatma sonunda 106-105 yenmeyi başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘te sakatlıktan dönen Shane Larkin 26 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile maçın yıldızı oldu. Vasilije Micic 23 sayı, 3 ribaund, 13 asist, 4 top çalma ile kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkarırken Bryant Dunston da 18 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarı oldu.

Alba Berlin’de ise Rokas Giedraitis 21 sayı, 6 ribaund ile en skorer isim oldu. Luke Sikma 15 sayı, 8 ribaund, 5 asist ile komple bir performans sergilerken Tyler Cavanaugh da 14 sayı, 8 ribaund ile onlara destek olan isim oldu ama galibiyet için yeterli olmadı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes Larkin’in geri dönmesiyle beraber hücumda tekrar aradığı ritme kavuştu ki Micic de harika bir maç çıkardı. Sinan Erdem’de kazanmayı artık bir gelenek haline getiren ve kazanma alışkanlığını edinmiş bir takım hüviyetinde olan Anadolu Efes adına bu maçta söylenebilecek negatif şeyler de var elbette. Özellikle savunma konusunda beklentilerin çok altında kaldı temsilcimiz. Koç Ataman’ın maçtan önce açıkladığı sert ve fiziksel oyun söylemlerinin aksine Alba’nın istediği gibi sadece tempoya ayak uydurdu Anadolu Efesli oyuncular. Dunston ve Doğuş gibi savunma odaklı oyuncular bile kendilerini temponun içine bırakıp savruldular diyebiliriz. Savunmayı biraz olsun düşünmemeleri de neredeyse maçı kaybetmelerine neden olacaktı. Sonuca bakarsak elbette kazanmak değerli ama sonraki maçlar ve sezonun geri kalanı açısından Anadolu Efes’in savunmayı bu kadar yumuşak tutmuş olması tehlikeli…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …