Güncel Haberler

Orhun Ene: “Partizan Deplasmanında Maçı Kontrol Etmek Kolay Değil.”

7Days EuroCup B Grubu 2. haftasında deplasmanda Partizan’a 93-80 mağlup olan temsilcimiz Tofaş‘da Başantrenör Orhun Ene karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Maçın başıyla sonunun kendileri için farklı hikayeler barındırdığını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Karşılaşmayla ilgili gözümün önüne bir sürü sahne geliyor. En önemli şey maçın içinde kalıp kazanmak istiyorsanız, kontrolü ve ritmi elinizde tutmanız gerekiyor. Maçın başında savunmada doğru oynadık. Hücumda doğru şutları bulduk ve değerlendirdik. Hücumda yaptığımız bir kaç hatadan sonra kendi çemberimizde basit hızlı hücum sayıları gördük. İlk yarıda çift haneli sayılarla öndeyken ne yazık ki çok kolay atışları kaçırdık. Bu konuyu devre arası soyunma odasında konuştuk. Maçta iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum ama Partizan gibi bir deplasmanda maçı her zaman kontrol etmek kolay değil. Bu maç bize önümüzdeki maçlar için önemli doneler verecek. Eurocup’ta deplasmanda maç kazanmak istiyorsak bu maçtan kazandığımız şeyleri göz önünde bulundurmamız gerekiyor” dedi.

Sezonun başında olduklarını ve halen geliştirmeleri gereken çok fazla şeyin olduğunu vurgulayan Ene, “Önümüzdeki ilk takım toplantımızda oyuncularımıza ilk yarı ve ikinci yarı arasındaki oyun farkını göstererek bazı konuları pekiştirmelerini sağlayabilirim. Ama daha sezonun başlangıcındayız. Hala geliştirmemiz gereken çok fazla şey var. Milli takımlarda mücadele eden birçok genç oyuncumuz var. Onların da tecrübelerini geliştirmemiz lazım. Kadromuzdaki oyuncularımızın hepsi tecrübe olarak aynı seviyede değiller. Bundan dolayı hataları kabul edebiliriz ama vazgeçmeden onları geliştirmeye ve öğretmeye devam etmemiz gerekiyor. Bu maçta ayrıca tecrübeli oyuncularımız da basit hatalar yaptılar. Bu seviyede böyle hataları yapmamız gerekiyor. Rakibimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …