Güncel Haberler

FIBA BAT Raporlarında Türkiye Zirvede ?!

FIBA Basketbol Tahkim Kurulu’nda takımların aleyhine yer alan sözleşme dosyaları açıklandı.

FIBA, 2019 yılının Basketbol Tahkim Kurulu (BAT) raporlarını açıkladı. Bu raporlara göre aleyhine en çok dosya bulunan ülke takımları, maalesef ağırlıklı olarak temsilcilerimziden oluşuyor.

Oyuncular, menajerler, koçlar ve kulüpler arasında tahkim yoluyla sözleşme anlaşmazlıklarını çözmeyi hedefleyen bağımsız bir organ olan BAT’te takımlarımızın aleyhine toplam 323 dosyası bulunuyor.

Türkiye’yi 132 dosya ile İtalya ve 90 dosya ile Yunanistan takip ediyor. Dördüncü ve beşinci sıradaki Rusya ve Sırbistan’ın ise sırasıyla 79 ve 72 dosyası bulunuyor.

Dosyalarda ismi geçen oyuncuların dokuzu Türk oyuncular. Toplamda 443 oyuncunun ise 388’i erkek oyuncular, 55 isim ise kadın oyunculardan oluşuyor.

Kaynak: FIBA & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …