Güncel Haberler

Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 2.hafta geride kaldı. Gelin birlikte çekişmenin artmaya başladığı, takımların yavaş yavaş ısındığı ve sürprizerle karşılaştığımız ligimizin ikinci haftasının detaylarına göz atalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona bomba gibi başlayan ve ilk hafta Tofaş’ı deviren ligimizin yeni takımlarından Bursaspor, bu hafta da deplasmanda Darüşşafaka Tekfen’i tam 18 sayı farkla devirerek alkışları fazlasıyla haketti. Yeşil beyazlılar yeni ve hatta bir çok rakibine göre geç kurulmuş bir takım olarak uyum ve adaptasyon sürecini kusursuza yakın tamamlamış durumdalar. Koç Erdoğan’ın takıma hakimiyeti ve iki guard, Jones ile Freeman’ın arasındaki uyum tüm takımı bir kademe yukarı çıkarmış durumda. İlk haftadan sonra bir kez daha haftanın takımı ödülünün sahibi olmayı fazlasıyla hakediyorlar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Galatasaray‘ın geçtiğimiz sezondan beri en önemli pota altı silahı olan Euroleague potansiyelli uzunu Zach Auguste, sezona çok formda bir giriş yapmamıştı. Ancak bu hafta oynanan Bahçeşehir maçında tam anlamıyla bir patlama yaptı ve sergilediği performansla bir nevi kendini hatırlattı. Bu performansı sürdürmesi durumunda onu tekrar Euroleague sahnesinde rahatlıkla görebiliriz ki özellikle bitiricilik konusunda çok ilerleme kaydetmiş olduğunu tüm basketbol severlere gösterdi. Galibiyet yolunda 33 sayı, 11-13 isabet, 5 ribaund ve 33 verimlilik puanıyla maçın ve haftanın en değerli oyuncusu olmayı haketti.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Zach Auguste (Galatasaray Doğa Sigorta): 33 verimlilik puanı
Devin Williams (Tofaş): 34 verimlilik puanı
Chris Jones (Bursaspor): 31 verimlilik puanı
Brandon Triche (Pınar Karşıyaka): 22 verimlilik puanı
Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 25 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Cevher Özer (OGM Ormanspor): 32 verimlilik puanı
Barış Ermiş (Tofaş): 20 verimlilik puanı
Rıdvan Öncel (Teksüt Bandırma): 20 verimlilik puanı
Berk Uğurlu (Tofaş): 18 verimlilik puanı
İzzet Türkyılmaz (Bursaspor): 18 verimlilik ouanı

HAFTANIN KOÇU:

Süper Ligi yeni ayak basmalarına ve seçimlerden artı finansal etkenlerden dolayı transfer hamlelerini geç yapmalarına rağmen sezona harika bir giriş yapan Bursaspor‘da oyuncular kadar onları hazırlayan ve yöneten koç Serkan Erdoğan da alkışları fazlasıyla hakediyor. Genç koç ve ekibi yaptıkları doğru oyuncu seçimleri artı onları en iyi şekilde saha için kullanmaları ile bir çok deneyimli koça bile şuanda fark atmış durumdalar. Alt yapı milli takımlarında ve TBL seviyesinde başarılı işlere imza atan koç Erdoğan’ın BSL’deki karnesi şuan için yıldızlı pekiyilerle dolu, haftanının koçu ödülünü hakkıyla alıyor Bursaspor koçu Serkan Erdoğan.

serkan erdoğan bursa ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …