Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘in açılış haftası biribirinden keyifli maçlara ve sürpriz sonuçlara da sahne oldu. Maalesef iki temsilcimiz de güçlü İspanyol rakiplerine kaybederek kötü bir başlangıç yaptılar. Gelin birlikte haftanın panoramasına ve ödüllere göz atalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Açılış haftasında bir çok keyifli ve kaliteli maç izledik ama bunlar arasında en önemlisi ve herkesin beklediği kuşkusuz Real Madrid – Fenerbahçe Beko mücadelesiydi. İki takım arasında son yıllarda oynanan maçlar ve kapışmalar artık Euroleague klasikleri arasında yer alıyor. Her ne kadar iki kulesİ Lauvergne ve Vesely’den yoksun olsa da koç Obradovic yönetiminde iki yeni süper yıldızı De Colo ve Williams ile şampiyonluğun güçlü adaylarından biri Fenerbahçe. Dolayısıyla Real Madrid sezon başında ezeli rakibini İspanya’dan eli boş göndererek çok önemli bir galibiyete imza attı. Campazzo liderliğinde baştan sona üstün bir maç oynayan Real ikinci yarıda biraz geri adım atsa da son çeyrekte tecrübeli isimlerini devreye sokarak galibiyete ulaştı, ana rotasyonu korumanın, sezona adaptasyon sorunu olmadan girmenin avantajlarını kullandılar, haftanın takımı oldular bu kritik galibiyetle.

real madrid fenerbahçe 2019 euroleague ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Milano’da koç Messina’nın göreve gelmesiyel halihazırda devam eden kontratı olmasına ve geçtiğimiz sezon bireysel anlamda çok iyi bir performans sergilemesine rağmen adeta kapının önüne konmuştu Mike James. O da hem İtalyan koça hem de kendisini destekleyenlere cevabını sahada vereceğini daha ilk haftadan gösterdi. Zorlu Valencia deplasmanında CSKA Moskova‘nın 25 sayılık net bir galibiyet almasında temel faktör James’di tahmin edeceğiniz üzere. Birleşik Amerikalı skorer 20 sayı, 6-6 saha içi isabeti, 2 ribaund, 5 asist ile 28 verimlilik puanı üretti ve haftanın MVPS’si oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Mike James (CSKA Moskova): 28 verimlilik puanı
Vladimir Lucic (Bayern Munich): 26 verimililk puanı
DeShaun Thomas (Panathinaikos): 25 verimlilik puanı
Tonye Jekiri (ASVEL Villeurbanne): 25 verimlilik puanı
Facundo Campazzo (Real Madrid): 24 verimlilik puanı

HAFTANIN KOÇU:

Ligin yeni takımlarından Alba Berlin, açılış maçını sahasında denk rakiplerinden, ligin bir diğer yeni takımı Zenit karşısında oynadı. Alman ekibinde Siva ve Thiemann gibi rotasyonun iki önemli ismi yoktu ama duayen koç Aitor Garcia Reneses takımını öyle iyi hazırlamış, rakibi öylet iyi etüt etmişti ki hemşerisi koç Plaza adeta kılını kıpırdatamadı, maç boyunca takımının ezilmesini seyretmek zorunda kaldı. Herkese Alba’yı bir hücum takımı olarak görürken onlar aynı zamanda istediklerinde ne kadar kontrollü oynayıp, ne kadar sert savunma yapacaklarını da gösterdiler bu maçta. Euroleague sahnesinden uzun süredir uzak kalan kurt hoca, buraları ne kadar özlediğini ve lige Alba Berlin ile nasıl renk katacağının bir fragmanını izletti bizlere bu akşam. Tüm basketbolseverlerin, tüm koçların ondan öğreneceği çok şey var halen.

reneses euroleague zenit ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …