Güncel Haberler

Yeni Sezon Öncesi Euroleague Güç Sıralamalası

Euroleague tarihinin en keyifli ve en çekişmeli sezonuna artık sayılı günler değil saatler kaldı sadece. Ben de heyecanla beklediğimiz bu sezona artık iyice ısınmamız için sizlerle güç sıralamamı ve takım analizlerimi paylaşacağım. Keyifli okumalar diliyorum.

1- Real Madrid

İspanyol ekibi son 5 yılın en başarılı 2 takımından biri, CSKA ile birlikte 2 şampiyonlukları var. Koç Laso ile yola devam ederken kadrolarını da büyük ölçüde korudular. Ayon ile yollarını ayırdılar ve yerine Mickey gibi geçen sezonun en verimli uzunlarından birini kadroya kattılar ki geçtiğimiz sezonun Liga Endesa MVP’si Laprovittola da artık Real’in başarısı için ter dökecek. Böylelikle geçen sezon 1 ve 5 numarada yaşadıkları eksikleri en iyi şekilde doldurmuş oldular. Zaten kadrolarında Tavares, Llull, Rudy, Reyes, Thompkins, Randolph, Taylor, Causeuer, Campazzo, Deck gibi çok önemli silahlar olan Real Madrid Süper Kupa’yı kazanarak da sezona moralli başladı. Hem koçu hem de takımın %90’ı ile yola devam eden İspanyol devinin en büyük avantajı da zaten birbirlerini tanıyan ve çok tecrübeli bir oyuncu topluluğuna sahip olmaları olacak. Şampiyonluğun en büyük adayı konumundalar.

2- FC Barcelona

Koç Pesic ile yola devam eden Barcelona, tartışmasız yaz dönemin en etkili hamlelerini yapan takımdı. Mirotic, Abrines, Higgins, Davies gibi kaliteli isimleri kadroya katarken Pangos, Heurtel, Kuric, Claver, Ribas, Tomic, Hanga ve Oriola gibi isimleri de ellerinde tuttular. Ancak önce yaz döneminde Heurtel’in sonra da sezonun başlamasına sayılı günler kala Pangos’un sakatlanması onları bir transfer yapmaya daha itti ve yıldız guard Delaney’i de Euroleague’e tekrar getirmiş oldular. Her ne kadar yeni transferleri ile birlikte henüz adaptasyon sürecini tamamlamamış olsalar da özellikle Delaney, Higgins, Davies, Mirotic dörtlüsü ile takım oturduktan sonra net olarak en büyük favorilerden biri olacaklar yeni sezonda.

3- Fenerbahçe Beko

Sarı lacivertliler sezon önce iki önemli değişiklik yapmak zorunda kaldı. Guduric ile Melli’nin NBA’e gitmesi üzerine yapabilecekleri belki de en iyi iki hamleyi yaparak De Colo ve Derrick Williams’ı kadroya kattılar. Tabi bu 2 transferle birlikte son yıllarda oynadıkları savunma odaklı basketbolu da değiştireceklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Artık daha çok hücumu düşünen daha tempolu bir Fenerbaçe izleyeceğiz. Hem De Colo hem de Williams’ın birebirleri çok önemli olacak. Sezon önce Deo Colo ile Sloukas’ın birlikte oynayamamış olmaları adaptasyon sürecini uzatacak. Diğer taraftan Vesely ve Lauvergne’in de bir türlü sona ermeyen sakatlıkları onları özellikle sezon başında negatif etkileyecek. Geçen sezon erken forma giren ve son dönemde düşüşe geçen sarı lacivertliler bu sezon yeni transferler ve sakatlıkların da etkisiyle erken forma tutamayacak, bu durum da olumlu açıdan bakarsak geç form tutup play-off ve Final Four’a daha iyi durumda girmelerini sağlayabilir.

4- Anadolu Efes

Geçen sezon Euroleague’de finale kalarak büyük başarıya imza atan Anadolu Efes de istikrarı tercih eden ekiplerden oldu. Koç Ataman ile yola devam eden temsilcimiz sadece Metecan ve Motum ile yollarını ayırırken, Moerman’ın da milli takımda geçirdiği ciddi sakatlıkla sarsıldı. Bu gelişmelerin ardından ise Tolga, Peters ve Singleton hamlelerini yaptılar ve yine Larkin ile Micic liderliğinde favoriler arasında yer alacaklar. Dunston, Simon ve Beaubois’nın da hazırlık döneminde sergiledikleri formda artı hazır görüntü temsilcimizin elini kuvvetlendirmiş durumda. Sinan Erdem’de yine onları yenebilmek çok daha zor olacak çünkü geçen sezonki başarıdan sonra taraftarını da tekrar tamamiyle yanına aldı Anadolu Efes.

5- CSKA Moskova

Son şampiyon CSKA, koç Itoudis ile yola devam ederken kadrosunda ciddi revizyonlar yaptı yaz döneminde. Tam olarak bütçe küçülmesine gittiklerini söyleyemeyiz ama bu sefer bir kaç süper yıldıza yüksek ücretler ödemektense bir çok yıldız ismi kadroya katarak geniş bir rotasyon oluşturdular. De Colo, Higgins ve Rodriguez gibi 3 süper yıldızı artı 2 yıldız uzun Peters ve Hunter’ı kaybederken, Mike James gibi bir süper yıldızın yanı sıra, Strelnieks, Voigtmann, Baker, Hilliard, Koufos gibi yıldızları da kadolarına eklediler. Halihazırda zaten kadrolarında final maçının MVP’si Clyburn, Vorontsevich, Kurbanov, Bolomboy ve Hines gibi önemli isimler de bulunuyor zaten. Onların da Barcelona ve Fenerbahçe gibi en büyük sorunları adaptasyon süreci olacak. Henüz sürecin başındalar ve onların asıl rakibi özellikle sezonun ilk bölümünde kendileri olacak. Elbette takım kimyasını oturtup rolleri geç olmadan belirleyebilirlerse Final Four’un en önemli adaylarından biri konumundalar.

cska champion 2019 ile ilgili görsel sonucu

6- AX Armani Exchange Olimpia Milano

7- Panathinaikos

8- Khimki

9- Maccabi Tel Aviv

10- Kirolbet Baskonia

11- FC Bayern Munich

12- Valencia

13- Zalgiris Kaunas

14- Zenit

15- Kızıl Yıldız

16- Olympiakos

17- Alba Berlin

18- ASVEL Villeurbanne

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …