Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Takımlarının Yaptığı En İyi 10 Transfer Hamlesi

2019-20 sezonu öncesi 7DAYS EuroCup‘da boy gösterecek toplamda 24 takım da kadrolarını güçlendirdiler yeni transferlerle. EuroCup’ın resmi sitesi de yazın yapılan en önemli 10 transfer hamlesini şöyle sıralamış:

10. Kim Tillie (AS Monaco)

9. Scott Bamforth (Buducnost)

8. Matt Lojeski (TOFAŞ)

7. Clevin Hannah (Andorra)

6. Frank Elegar (Unicaja Malaga)

5. Mantas Kalnietis (Lokomotiv Kuban)

Litvanyalı oyun kurucu eski takımına geri döndü. 2013 yılındada kulübe ilk ve tek EuroCup şampiyonluğunu getiren kadronun önemli bir parçasıydı. Kalnietis sezonun başlamasıyla beraber 33 yaşında olacak ve artık tercihileri olgunlaşmış bir oyun kurucu. Ne zaman sorumluluk alıp şut kullanması gerektiğini ne zaman takım arkadaşlarını pasları ile devreye sokması gerektiğini iyi bilen bir guard. Geçtiğimiz sezon Asvel forması ile EuroCup sahnesinde 18 maçta görev alırken 10.2 sayı, 5.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Kalnietis’in bu sezon da benzer istikrarla Kuban’a liderlik etmesi bekleniyor.

4. Artsiom Parakhouski (Partizan)

Partizan koç Trinchieri yönetiminde neredeyse 5 pozisyona da önemli takviyeler yaptı ama en dikkat çekeni geçtiğimiz sezon Lietuvos Rytas ile EuroCup sahnesinde başarılı işlere imza atan Parakhouski oldu. Belaruslu oyuncu kariyeri boyunca haddini bilen ve en iyi yaptığı şeylere odaklanan bir uzun oldu; boyalı alandaki skor üretimi, her iki pota altında da ribaundlardaki etkinliği ve temastan kaçınmayarak rakiplere gösterdiği blok tehditi. EuroCup seviyesindeki elit uzunlardan biri olan Parakhouski, geçen sezon play-off’a çıkmasını engellediği Partizan’ı bu kez son 8 arasına sokmaya çalışacak.

3. Klemen Prepelic (Joventut Badalona)

Badalona 10 yıl aranın ardından tekrar Avrupa sahnesine döndü. Kulüp yönetimi de bu fırsatı değerlendirebilmek için rekabetçi bir takım kurdular. Bu yolda yaptıkları en önemli hamle de kuşkusuz skor makinesi Prepelic’i Real Madrid’den kiralamaları oldu. EuroCup’da boy gösterdiği son sezonda Levallois forması ile 9 maçta 15.7 sayı ortalaması tutturmuştu. Şimdi daha tecrübeli olan ve cebinde EuroBasket altın madalyası ile Badalona’ya gelen Krepelic, çok daha özgüveni yüksek ve liderlik yapmaya hazır bir durumda. İspanyol ekibi ondan en iyi yaptığı şeyi, mesafe tanımadan skor bulmasını bekliyor.

Klemen Prepelic - Joventut Badalona - 2019

2. Alex Tyus (Unics Kazan)

Daha önce Euroleague şampiyonluğu yaşamış ve organizasyon tarihinin en iyi üçüncü blokçusu olan Tyus, Tel Aviv’in sıcak ikliminden Kazan’ın soğuk iklimine geçiş yaptı. Hedefi Unics Kazan’ın EuroCup şampiyonluğuna ulaşmasına katkı sağlamak olacak elbette. Blok tehditinin yanı sıra Euroleague’de tüm zamanlarda en iyi 2 sayı yüzdesine (%64.2) 12.oyuncu ünvanına da sahip ve topla teması minimum seviyede olsa da üretimi devam ettirebilen, kısacası bir çok koçun hayalindeki uzunlardan birisi.

1.Milos Teodosic (Virtus Bologna)

2 yıllık aranın ardından Teo tekrar Avrupa sahnesine dönüyor ve amacı tekrar Dünya’nın en iyi oyun kurucularından biri olduğunu herkese hatırlatmak olacak. Hiç bir oyuncuda bulunmayan özel bir pas yeteneğine ve saha görüşüne sahip olan Sırp guard, kimsenin veremediği pasları asiste dönüştürmesi ile bilinen bir isim. Euroleague’in eski MVP’lerinden olan Teo’nun elbette tek özelliği tecrübeli bir pasör olması değil. Mesafe tanımayan bir şut tehditi ve yüksek bir basketbol IQ’suna sahip olan Teo, artık daha tecrübeli ve daha güvenilir bir lider. Eğer tekrar eski ritmini bulabilirse Virtus gerçekten yenilmesi çok zor bir takım olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Savunma Performansıyla Asvel’in Sürpriz Yapmasına İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Virtus Bologna, konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili bir …