Güncel Haberler

2019-20 Euroleague Sezonununda Boy Gösterecek En Önemli 10 Yeni İsim

Euroleague‘de takım sayısının 16’dan 18’e çıkması ile beraber dünyanın farklı ülkelerini temsil edecek oyuncu sayısı da bir o kadar artmış oldu. Geçtiğimiz sezon boy gösteren isimlerin yanı sıra bir çok yeni oyuncu da Euroleague sahnesinde boy gösterecek. Bu isimlerden kimi daha önce bu tecrübeyi edinmiş kimi ise ilk kez Avrupa’nın en üst seviyesindeki kulüpler organizasyonunda sahne alacak. Gelin birlikte 2019-20 sezonunda boy gösterecek en önemli 10 yeni ismi mercek altına alalım.

10. Amine Noua (LDLC Asvel Villeurbanne)

9. Jonas Jerebko (Khimki)

8. Shelvin Mack (Olimpia Milano)

7. Quincy Acy (Maccabi Tel Aviv)

6. Rokas Giedraitis (Alba Berlin)

5. Nigel Hayes (Zalgiris Kaunas)

Hayes geçtiğimiz sezon temsilcilerimziden Galatasaray Doğa Sigorta forması ile çaylak sezonunu 7DAYS EuroCup’da tamamlamış ve 50-40-90 şut yüzdelerini yakalarken organizasyonun da en skorer ve en verimli 10 oyuncusu arasında yer almayı başarmıştı. Bu yaz Zalgiris’e katılan Hayes çok daha zorlu bir mücadeleye gireceğini ve kariyerinde bir basamak daha yukarı çıktığının bilincindeydi. Top tekniğinin yanı sıra Hayes, sürati ve şut tehditi ile klasik bir 3 numara özelliklerine sahip olduğu gibi 4 numarada da görev alabilecek fizik ve güce sahip. Bu da onu koç Jasikevicius’un sisteminde kullanabileceği potansiyel bir ters eşleşme silahı yapıyor. 24 yaşında genç forvetin Euroleague’deki ilk sezonunda iz bırakacak bir performans sergilemesi bekleniyor.

hayes zalgiris ile ilgili görsel sonucu

4. Kosta Koufos (CSKA Moskova)

Son Euroleague şampiyonu pota altına Koufos’u transfer ederek yeni sezonda oldukça farklı bir görüntü çizeceğini gösterdi. Tecrübeli uzun fiziği ve alçak posttaki etkinliği ile klasik bir 5 numara özelliklerine sahipken, pas becerisi ve orta mesafe tehditi ile de rakip savunmaların canını sıkabilecek bir silah. NBA’de geçirdiği 11 sezon boyunca da hücum ribaundları konusunda harika bir performans sergilerken kaliteli bir blokçu olduğunu da göstermişti. Yunan milli takımının formasını da bir çok kez giyen ve Eurobasket 2009’da madalya kazanan ekibin bir parçası olan Koufos’un Avrupa basketboluna alışma süreci kısa olacaktır. Geniş bir uzun rotasyonu olan CSKA’da istatistikler açısında öne çıkmayabilir ama çeşitli hücum opsiyonları, yüksek basketbol IQ’su ve lider özellikleri ile takımın şampiyonluk ünvanını korumasına yardımcı olacağını düşünüyorum.

koufos cska ile ilgili görsel sonucu

3. Greg Monroe (Bayern Munich)

Tabiri caizse kaya gibi bir oyuncu Monroe ve tecrübesi artı alçak posttaki müthiş etkinliği ile Bayern’e liderlik etmek için hazır durumda. Monroe basketbol dünyasında her geçen gün sayısı azalan geleneksel uzunlardan biri, alçak postta tecrübesi ve güçlü fiziği ile durdurulması zor bir isim. Pota altındaki etkinliği ile Bayern hücumlarına önemli katkı yapacağı gibi ribaundlar konusunda da adından sıkça söz ettirecek ve bizlere bol bol double-double performanslar sunabilecek bir uzun. Diğer taraftan alçak postta kendisine gelen ikili sıkıştırmalar sonrası da takım arkadaşlarını, ceza atıcılarını rahatlıkla topla buluşturabilecek bir pasör. 29 yaşında olmasına rağmen tekrar çaylak dönemini yaşayacak. Bu nedenle sezonun ilk bölümü onun için NBA – Euroleague adaptasyon süreci olarak geçecektir ama tecrübesi ile sorun yaşamayacağını düşünüyorum.

2. Luke Sikma (Alba Berlin)

Geçtiğimiz sezon 7DAYS EuroCup’ın MVP’si seçilen tecrübeli 4 numara Luke Sikma, iki sezondur koç Reneses yönetimindeki başkent ekibinin en önemli kozlarından biri. 2018 yılında Amanya BBL’de MVP seçildikten sonra çok yönlü uzun takımının geçtiğimiz sezon 7DAYS EuroCup finaline de taşımayı başarmıştı. Sikma EuroCup’da verimlilik, ribaund ve top çalmada ilk 10 isim arasında yer alırken asistlerde de 11.sırada yer aldı ki ondan üst sırada başka bir forvet yoktu. NBA’de 7 kez All-Star seçilmiş olan Jack Sikma’nın oğlu, 2017 yılında da Valencia’nın Liga Endesa şampiyonluğuna ulaşmasına yardımcı olmuştu ve Euroleague seviyesinde kendisini nelerin beklediğini çok iyi biliyor. Sikma çok yönlü bir oyuncu olmasının etkisiyle gerektiğinde takımını sırtlayıp galibiyete taşırken gerektiğinde ise sessizca işini yaparak arkadaşları adına oyunu kolaylaştıran, takım olgusu açısından tutkal görevini de yapan çok özel bir karakter, harika bir profesyonel. Alba’nın bugüne kadar elde ettiği başarılarda yazılan reçetenin ilk sırasında yer aldı.

1.Jimmer Fredette (Panathinaikos)

Son yıllarda Euroleague’e gelen en etkileyici skorerlerden biri Fredette. Alphonso Ford en skorer oyuncu ödülünün direkt adaylarından biri olacağını söylemek hiç yanlış olmaz ki bizlere unutulmaz anlar yaşatacağının da garantisini verebiliriz. Son 3 sezonunu genelde Çin liginde geçiren Fredette, 2 kez ligin en skorer oyuncusu olurken 2017 yılında da MVP seçilmişti. The Jimmer lakaplı oyuncu Brigham Young Koleji’nde ilk boy gösterdiği 2007 yılından bu yana Dünya’nın farklı yerlerinde sayılarını üretmeye devam ediyor. Panathinaikos onun ilk Euroleague macerası olacak ama yanında kendisini asistleri ile destekleyip hayatını kolaylaştıracak Calathes gibi bir maestronun olması adaptasyonu sürecini hızlandıracaktır. Zaten hazırlık döneminde de bize performansı hakkında ufak fragmanlar izletmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …