Güncel Haberler

Daçka Yeni Guardını Buldu

Transfer döneminde eski Karşıyakalı Joe Ragland ile anlaşan 7DAYS EuroCup temsilcilerimizden Darüşşafaka Tekfen, tecrübeli guardın daha İstanbul’a gelmeden sakatlanmasının ardından guard arayışlarını sürdürüyordu.

Geçtiğimiz sezon İsrail’in Ironi Nes-Ziona takımında forma giyen Gary Browne ile anlaştılar ve yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Böylelikle Sakarya’daki Clavell birlikteliğinden sonra koç Ernak bir kez daha Porto Rikolu bir guard ile yola çıkacak yeni sezonda. Ayrıca Browne Dünya Kupası’nda da gayet iyi iş çıkarmış, 5 maçta ortalama 9.0 sayı, 3.6 ribaund, 4.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

1.85 boyunda olan 1993 doğumlu Porto Rikolu guard geçtiğimiz sezon da İsrail Ligi’nde 36 maçta 14.0 sayı, 4.8 ribaund, 5.0 asist ile komple bir performans sergilerken FIBA EuropeCup’da ise 17 maçta 10.1 sayı, 4.2 ribaund, 5.6 asist ile takımına katkı vermişti. Browne hem 1 hem de 2 numarada görev alabilen skorer özelliği kadar saha görüşü ve organizasyon becerisi de yüksek bir guard. Yay gerisinden yüzdeli şutlarının yanısıra dribbling üstü orta mesafe şutları ile de savunmaların dengesini bozan, sürati ve üstün top tekniği ile potaya gitmeyi seven delici bir oyuncu aynı zamanda. Hücum konusunda zaten sıkıntısı yok, hatta oldukça heyecan verici bir guard. Şimdiye kadar üst seviyelere çıkamamasının temel nedeni fiziksel eksikliklerinin de etkisiyle savunmada yarattığı zaaf. Oyunun bu tarafına biraz daha konsantre olabilirse EuroCup seviyesinde de aranan guardlardan biri olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …