Güncel Haberler

NBA’in En Büyük Ayakkabı Sponsorlukları: Jordan Rakiplerini Katladı

Michael Jordan, profesyonel basketbol hayatına yıllar önce son verdi ama ayakkabı satışlarında halen açık ara zirvede yer alıyor.

Majesteleri, NBA’de yaklaşık 20 yıldır forma giymiyor. Medya ve taraftarların gözünde “tüm zamanların en iyisi” olarak kabul edilen Air Jordan’ın ardından elbette bir çok yıldız NBA sahnesinde boy gösterdi.

Bu yıldızlardan biri olan ve hem saha için de hem de saha dışında yaptıkları, elde ettikleri başarılar ile Majesteleri’ne en çok yaklaşan LeBron James, mart ayında Michael Jordan’ı tüm zamanların en çok sayı atan oyuncular listesinde geçmeyi başardı ve King dokuz kez de NBA finallerine boy göstermeyi bilmişti.

Tabi sayı üretmekse bu listede hem King’in hem de Majesteleri’nin önünde olan bir Kobe Bryant gerçeği var, Balck Mamba’nın ise beş şampiyonluğu bulunuyor.

Diğer taraftan son dönemde NBA’de sergilediği skorer performansı ile yıldızı parlayan James Harden ise Rockets GM’i Morey tarafından Jordan’dan daha iyi bir skorer olarak lanse edilmişti.

Tüm bu dataları ve gelişmeleri bir kenara bırakırsak ortada bir gerçek var, iş ayakkabılara gelince hiç kimse Air Jordan’ın yanına yaklaşamıyor!

Nike’ın yan kuruluşu olan Jordan’ın toplam satış gelirleri, 2018 yılına göre %10’luk bir artışla 2019 Mayıs ayında biten mali yılda toplam 3.14 milyar$’a ulaştı. MJ’in yıllık tahmin edilen gelirinin ise 130 milyon$ olması bekleniyor.

Michael Jordan’ı büyük bir farkla takip eden diğer oyuncular ise 32 milyon$’la LeBron James (Nike), 26 milyon$’la Kevin Durant (Nike), 20 milyon$’la Stephen Curry (Under Armour) ve yine ligde olmayan 16 milyon$’la Kobe Bryant (Nike).

Kaynak: Eurohoops & Forbes & Bleacher Report

Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …