Güncel Haberler

2019-20 Sezonunda NBA Sahnesinde En Çok Kazanacak Avrupalılar

NBA‘de yapılan yeni astronomik TV anlaşmaları ve sosyal medyanın büyümesiyle oyuncuların kazançları da paralel olarak artmaya devam ediyor. Yeni sezonda yine bir çok Avrupalı yıldız NBA sahnesinde boy gösterecek, peki bu yıldızlar arasında yıllık ücret bazında en çok kimler kazanacak. Gelin cevabın detaylarına birlikte bakalım.

1- Nikola Vucevic (Karadağ – Orlando Magic) – $28.000.000

Karadağşı pivot son yıllarda NBA’de izlediğimiz önemli Avrupalı pivotlardan biri. Hem içerden hem de 3 sayı gerisinden tehditi olması yanındaki atletik uzunlara bu şekilde alan yaratabilmesi ve ters eşleşmeleri sıkça kullanabilmesi ile özel bir uzun. Her ne kadar Karadağ milli takımı ile Dünya Kupası’nda beklentilerin altında kalsa da her zaman olduğu gibi guard-pivot ilişkisinin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi.

vucevic 2019 orlando ile ilgili görsel sonucu

2- Nikola Jokic (Sırbistan – Denver Nuggets) – $27.504.630

Joker NBA’de forma giyen yıldız pivotlar arasında rahatlıkla ilk üçe yazabileceğimiz isimlerden birisi. Müthiş pas yeteneği, neredeyse bir guarda yakın saha görüşü ve basketbol IQ’su ile tarih boyunca Sırbistan basketbolunun yetiştirdiği en kaliteli uzunlardan biri. O da Vucevic gibi Dünya Kupası’ndaki performansı ile hayal kırıklığı yaratırken yine de çok yönlü oyunuyla bir çok maçta takımının x-faktörü olmuştu. Ama o da takımda kendisini besleyebilecek net bir oyun kurucunun bulunmamasının sıkıntısını çekmişti açıkçası. NBA sahnesinde MVP performansları sergilemiş bir uzun olarak bu ücretleri fazlasıyla hakediyor, Denver onunla beraber çok ciddi bir rakip oldu Batı’da artık.

jokic 2019 denver ile ilgili görsel sonucu

3- Kristaps Porzingis (Letonya – Dallas Mavericks) – $27.285.000

Listede üçüncü sırada da bir uzun var karşımızda. Son yıllarda şutör uzun trendinin en önemli temsilcilerinden biri olan Unicorn, yaşadığı ciddi sakatlıkla beraber sezonun tamamını kaçırmış olsa da artık Dallas ve Doncic ile birlikte yeni bir sayfa açtı. Sakatlığın onun muhteşem atletik yeteneklerini ne kadar etkilediğini bilmiyoruz elbette ama dış şut tehditi, yüzü dönük adam geçebilmesi ve her geçen gün güçlenen, kalınlaşan fiziği ile NBA seviyesinde bir çok uzuna göre net üstünlük kurabilecek, sıradışı bir oyuncu. Bu kontratı kapmasının nedeni de bu zaten.

porzingis dallas ile ilgili görsel sonucu

4- Giannis Antetokounmpo (Yunanistan – Milwaukee Bucks) – $25.842.697

Onun için kısaca MVP diyip konuyu kapatabiliriz aslında 🙂 Normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen Yunan forvet tartışmasız NBA’de fark yaratan isimlerden biri oldu geçtiğimiz sezon. Neredeyse her pozisyonu oynayıp savunabilmesi onu pahabiçilemez bir silah yapmış durumda. Elbette şutları konusunda halen ilerlemesi gereken uzun bir yol var önünde ama düşününki şutu yok denecek kadar kötüyken bile MVP olabiliyor. Özel bir atlet olan Antetokounmpo NBA temposu ve açık alan için yaratılmış bir oyuncu. Öyle ki onu Dünya Kupası’nda Calathes’in eline bakan ve sürekli yarı sahada oynamaya çalışan Yunanistan’dan alıp 7.sırada turnuvayı bitiren ABD’ye koysak büyük olasılıkla koç Popovich’in takımını kürsüde görürdük.

antetokounmpo milwaukee 2019 ile ilgili görsel sonucu

5- Marc Gasol (İspanya – Toronto Raptors) – $25.595.700

Ve işte karşınızda şampiyonların şampiyonu, Marc Gasol. Kendisi 2018-19 sezonunda hem Raptors ile NBA şampiyonluğuna ulaştı hem de İspanya ile geçtiğimiz günlerde Dünya Kupası’nda altın madalyanın sahibi oldu. NBA’deki “herşeyi yapan” 5 numaralar arasında çok saygın bir yeri olan Marc, sadece oyunculuğu ve performansı ile değil karakteri ile de çok özel yeri olan bir isim. Duble şampiyonun aldığı bu paraları fazlasıyla hakettiğini ve NBA tarihindeki en değerli Avrupalı oyuncular arasında kesinlikle anılması gereken bir isim olduğunu düşünüyorum.

marc gasol toronto ile ilgili görsel sonucu

6- Nicolas Batum (Fransa – Charlotte Hornets) – $25.565.217

7- Serge Ibaka (İspanya – Toronto Raptors) – $23.271.604

8- Rudy Gobert (Fransa – Utah Jazz) – $23.241.573

9- Danilo Gallinari (İtalya – Oklahoma City Thunder) – $22.615.559

10- Goran Dragic (Slovenya – Miami Heat) – $19.217.900

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Indiana, Lakers’ı Farka Boğdu!

NBA Doğu Konferansı’nın dişli ekiplerinden Indiana Pacers, konuk ettiği Batı’nın play-off kovalayan önemli ekiplerinden Los …