Güncel Haberler

İspanya Tecübesini Konuşturdu ve Arjantin’i Geçerek Altın Madalyayı Kaptı

Dünya Kupası final maçında İspanya beklendiği gibi tecrübeli oyuncuları mücadeleye ağırlığını koydu ve Arjantin karşısında 75-95’lik skorla rahat bir galibiyet alarak altın madalyanın sahibi oldu.

İlk çeyrekten itibaren Oriola, Hernangomez, Claver ve Gasol’ün sert savunmasıyla Scola’yı devreye sokmayan ve Arjantin’in enerjisini adeta söndüren İspanya, guardlara yaptığı akıllı baskıyla rakibin oyuna girmesine engel oldu. Hızlı hücumlar dışında skor bulmakta çok zorlanan Arjantin Campazzo’nun yanına alternatif bir skor opsiyonu koymayınca maça da tutunamadı. Kazanma alışkanlığı ve tecrübesini konuşturan İspanya maçın son bölümünde Deck’in x-faktör katkısı ile hareketlenen rakibine izin vermedi ve beklenenden çok daha rahat bir galibiyet alarak altın madalyanın sahibi oldu.

1.çeyrek: 14-23
2.çeyrek: 17-20
3.çeyrek: 16-23
4.çeyrek: 28-29

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İspanya’da turnuvanın da MVP’si seçilen Ricky Rubio 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile takımına liderlik eden isim oldu. Sergio Llull 15 sayı, 2 asist ve Marc Gasol de 14 sayı, 7 ribaund, 7 asist ile onun en büyük yardımcıları oldular.

Arjantin’de ise Gabriel Deck 24 sayı ile takımının en skorer ismi olurken Nicolas Laprovittola 17 sayı ve Facundo Campazzo 11 sayı, 2 ribaund, 8 asist ile takımlarını ayakta tutmaya çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman ve Singleton, Asvel Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk …