Güncel Haberler

Dünya Kupası’na İstatistikleri ile Damga Vuran İsimler

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenen 2019 Dünya Kupası İspanya’nın şampiyonluğu ile tamamlandı.

Arjantin gümüş ve Fransa bronz madalya ile evine dönerken milli takımımız ise 24 takım arasından 22.sırada yer almasına rağmen Olimpiyat elemelerine katılım hakkı kazanarak teselli buldu.

Turnuvanın MVP’si İspanya’nın maestrosu Ricky Rubio seçilirken, Boğalar’dan Marc Gasol, Fransız skorer Evan Fournier, Arjantin’in 39’luk delikanlısı Luis Scola ve Sırbistan’ın sayı makinası Bogdan Bogdanovic en iyi beşi tamamlayan diğer isimler oldular.

Turnuvanın rakamlar açısından da öne çıkan isimleri vardı elbet. Gelin istatistik liderlerine bir göz atalım:

SAYI

Sırbistan belki hayal kırıklığı yaratarak turnuvayı 5.sırada tamamlayabildi ama takımın skoreri Bogdan Bogdanovic bireysel anlamda çok iyi bir turnuva geçirdi. Toplamda 183 sayı üreterek bu alanda birinci oldu. İkinci sırada yer alan isim ise bir diğer NBA oyuncusu, Avustralya’nın lokomotivi Patty Mills oldu rakip potalara gönderdiği 182 sayı ile. Bu istatistikte 3.sırada yer alan isim ise bulduğu 158 sayı ile bir diğer NBA oyuncusu Fransız skorer Evan Fournier oldu.

RİBAUND

Turnuvanın ribaund canavarı ise Fransa‘nın dev uzunu Rudy Gobert oldu. NBA oyuncusu toplamda çektiği 73 ribaundla bu alanda lider oldu. Onu yakından takip eden isim ise Çekya’nın kulası Ondrej Balvin oldu 67 ribaundla. Üçüncü sırada ise oynayan efsane Luis Scola vardı 65 ribaundla.

ASİST

Bu alanda zirvede yer alan isim bir diğer NBA oyuncusu, Çekya‘nın lideri Tomas Satoransky oldu. Tecrübeli guard toplamda 68 asist yaptı. İkinci sırada ise Arjantin’in sihirbazı Facundo Campazzo yer aldı 62 asist ile. 3.sırada ise Avusturalya’nın NBA oyuncularından Matthew Dellavedova vardı 50 asist ile.

VERİMLİLİK

Yeni dönem basketbolun en önemli bireysel başarı kriteri olan verimlilik puanı alanında da zirvede Bogdan Bogdanovic yer aldı. Yetenekli guard işin sadece skor kısmında değil, komple tüm oyuna etki eden bir isim olduğunu topladığı 197 puan ile gösterdi. İkinci sırada 172 puan ile Tomas Satoransky yer alırken, Sırbistan’ın yetenekli NBA pivotu Nikola Jokic de 152 puanla bu ikiliyi takip etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …