Güncel Haberler

Fransa’dan ABD’ye Büyük Sürpriz, ABD Madalyasız Dönüyor!

Dünya Kupası çeyrek final 2. gününde de sürprizler devam ediyor. İlk günde Arjantin’in Sırbistan’ı elemesinin ardından 3. maçta da Fransa, en büyük favorilerden ABD‘yi Gobert ve De Colo liderliğinde 79-89’luk net skorla geçerek yarı finalde Arjantin’in rakibi oldu. Böylelikle ABD Dünya Kupası tarihinde 13 yılın ardından ilk kez kaybederek ülkesine madalyasız dönüyor.

Fransa Poirier’den faydalanamamasına rağmen maç boyunca Lessor, Labeyrie, Mbaye ve en önemlisi Gobert liderliğinde ABD’ye net bir üstünlük kurdu pota altında. NBA’in en iyi savunmacısı seçilen tecrübeli uzun ünvanının hakkını takım arkadaşı Mitchell liderliğndeki ABD karşısında gösterdi. Blokları, ribaundlardaki dominantlığı ve maç boyu fiziksel olarak diri kalmasıyla maçın yıldızıydı. Tabi Fournier ve De Colo’nun da hücumdaki etkinlikleri çok iyiydi, ABD kısaları onları savunmakta maç boyu zorlandı. Bir diğer kritik konu da Albicy ve Ntilikina ile Fransa’nın ABD kısaları üstünde kurduğu, özellikle Walker üstünde kurduğu baskıydı. Bu sayede ABD’nin hücumlarını maçıng enelinde verimsiz hale getirdiler ve Mitchell’ın omuzlarındaki yükü 2 katına çıkardılar. ABD’de koç Popovich Mitchell’a yardımcı olabilecek bir x-faktör de çıkaramayınca ve pota altında Turner, Plumlee, Lopez üçlüsü ile Gobert’a çare bulamayıp kısa beşlerde inat edince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

1.çeyrek: 18-18
2.çeyrek: 21-27
3.çeyrek: 27-18
4.çeyrek: 13-26

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fransa’da maçın yıldızı tartışmasız Rudy Gobert‘di. Tecrübeli uzun 21 sayı, 16 ribaund, 2 asist, 3 blok ile double-double yaptı. Evan Fournier 22 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve Nando De Colo da 18 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarlarıydı.

ABD’de ise Donovan Mitchell 29 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile neredeyse tek başına direndi. Marcus Smart 11 sayı ve Kemba Walker 10 sayı ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …