Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes’den Singleton Bombası Geldi!

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin son şampiyonu ve aynı zamanda Turkish Airlines Euroleague‘in de finalisti olan Anadolu Efes, transfer döneminin sakinleştiği bu günlerde önemli bir hamleye imza attı.

Geçtiğimiz sezon Barcelona Lassa forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı forvet Chris Singleton ile 1+1 yıllık anlaşma imzaladıklarını açıkladılar. Singleton ile temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun yanı sıra, Maccabi Tel Aviv ve Olimpia Milano takımlarının da adı birlikte anılmış, ancak hiç bir takımla anlaşmayınca Çin ligine gideceği söylenmişti. Anadolu Efes yıldız forveti Moerman’ın Dünya Kupası hazırlıklarında sakatlanmasının ve uzun süre sahalardan uzak kalacak olmasının ardından hızlıca bu hamleyi yaparak 4 numara pozisyonunu tekrar güçlendirmiş oldu.

2.06 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli forvet geçtiğimiz sezon Euroleageue’de 35 maçta 24.5 dakika görev alırken 8.0 sayı, %39.5 3sayı, 4.4 ribaund, 1.1 top çalma ve Liga Endesa’da ise 40 maçta 23.9 dakika parkede kalırken 9.6 sayı, %45.7 3sayı, 4.4 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Koç Ataman’ın sisteminde yıllardır 4 numaranın ne kadar önemli olduğunu ve bu pozisyonlarda oynayan oyuncuların kariyerlerini nasıl yükselttiklerini defalarca kez gördük ki bunun son örneği de harika bir sezon geçiren Moerman’dı. Onun sakatlığı sonrası yapıldı Singleton hamlesi ama tabiki birbirlerinden farklı özelliklere sahip oyuncular. Singleton atletik özellikleri yüksek, çabuk el ve ayaklara sahip olan, çok daha mobil bir 4 numara. Özellikle savunmadaki direnci, top çalma becerisi ve blok tehditi ile farklı bir uzun. Diğer taraftan hücumda Moerman’a nazaran potadan daha uzak oynamayı seven zaman zaman dış şutuna fazla güvenen, hatta 3 numara gibi oynamaya çalışan bir isim ki bu da onun ribaund etkinliğini ve istatistiklerini düşürebiliyor. Dış şut özellikleri ise Moerman ile en ortak noktaları. Diğer taraftan mental olarak ise Singleton’ın Moerman’dan geride olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle süre almadığ ve benchte “fazla” oturduğu anlarda takım kimyasına zarar verebilecek egolara sahip bir isim Singleton. Diğer taraftan koç Ataman da kariyeri boyunca böyle egoları en iyi şekilde yönetmeyi bilen bir teknik direktördü.

Özetle Anadolu Efes 4 numaradaki eksiğini neredeyse tüm takımların transferlerini şekillendirmiş olduğu zor bir dönemde olabilecek en iyi hamleyle gidermiş oldu. Peters ile birlikte dış şut tehditi çok yüksek ve mücadeleci bir uzun forvet rotasyonuna sahipler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …