Güncel Haberler

Djordjevic: “Üzerimizde Büyük Bir Baskı Vardı”

Sırbistan koçu Sasha Djordjevic basın toplantısına, annesini kaybeden Vasilije Micic’in buna rağmen takımla birlikte kalmasıyla ilgili konuşarak başladı:

“Oyuncularıma, Micic’e sahip olduğum için minnettar olduğumu söyledim. O, takımın en cesur oyuncusu. Tüm takıma da bunu gösterdi. Hepimiz onun yanındayız. Bu cesaret işi. Bize sahada yardımcı olmaya çalıştı. Ancak bu duygu, öyle bir anda aklınızdan gidebilecek bir şey değil. Ben ona minnettarım, bütün ülke ona minnettar.”

Ardından turnuva ve maç değerlendirmesi yaptı:

“Nemanja’nın açıklamalarından üzerindeki baskının boyutunu anlayabilirsiniz. Ülkemizde büyük bir baskı vardı. Herkes bizi bu turnuvada izlemek için can atıyordu. Herkes bizi takip ediyordu. Bu şekilde favorilerden biri haline geldik. Herkes, bizim kupayı alacağımızı söylüyordu. Bazen bu söylemlerin yardımı olmuyor. Bazen de tam tersi… Bazen oyuncularımızın ne kadar sert ve tecrübeli karakterde olduklarını düşünüyoruz. Takım liderlerinden biri olarak Nemanja mesela… Ancak onun aklından geçenleri nasıl derinlemesine özetlediği görüyorsunuz.”

“Oyun kurucu pozisyonu maçın anahtarıydı. Campazzo bugün maçı tamamen domine etti.”

“İlk yarıda çok fazla top kaybı yaptık. Belki mental olarak hazır olmadığımızdan kaynaklanmış olabilirdi ama Arjantin’in harika savunması da bunda etkiliydi.

İlk yarıda çalınan bazı düdüklerden hoşnut değilim. Marjanovic’te çalınan faullerden sonraki reaksiyonumuzu beğenmedim. Elbette bilerek yapılmış bazı fauller de vardı. Arjantin, turnuvanın en çok top çalan ekibi ve elleri de çok çabuktu. Fakat çalınmayan çok fazla faul de vardı. Arjantin buna uyum sağladı, biz sağlayamadık.”

“Nemanja’nın söylediği gibi… Bu oyuncularla gurur duyuyorum. Yaptıklarıyla gurur duyuyorum ve onların koçu olduğum için çok şanslı hissediyorum. Onlar her zaman %100’lerini veriyor. Son maçlarda eksik olan bazı şeyler vardı ama basketbol böyle bir oyun.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …