Güncel Haberler

Arjantin Sürpriz Yaparak Sırbistan’ı Evine Gönderdi!

Dünya Kupası‘nda çeyrek final heyecanının ilk maçında Arjantin güçlü rakibi Sırbistan‘ı baştan sona üstün oynadığı mücadelenin ardından 97-87 gibi net bir skorla yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Campazzo liderliğinde maça tempolu başlayan ve hiç geri adım atmayan Arjantin, Vildoza ve Garino’nun etkili dış şutları ona eşlik etmesi, Laprovittola, Brussino, Deck üçlüsünün ortaya koyduğu ekstra enerji ve tabi 39 yaşındaki veteran yıldız Scola’nın hücumda sergilediği harika performansla galibiyete uzandı. Sırbistan cephesinde ise Bogdanovic ve Bjelica direniş gösterseler de yeterli olmadı. Koç Djordjevic ile oyuncular arasındaki iletişim de çok kötüydü ve artık koçun milli takımı bırakma zamanı gelmiş gibi görünüyor, bu kadar iyi bir kadroyla yarı finali dahi görememek büyük başarısızlık. Yıldızlar topluluğu olmakla takım olabilmek arasındaki farkı bir kez daha net olarak gördük, daha doğrusu bu konuda Arjantin net bir ders verdi hem Sırplar’a hem de tüm basketbolseverlere.

1.çeyrek: 25-23
2.çeyrek: 29-26
3.çeyrek: 14-18
4.çeyrek: 29-20

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Arjantin’de Luis Scola 20 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken Facundo Campazzo ise 18 sayı, 6 ribaund, 12 asist, 3 top çalma ile MVP performansı sergiledi. Patricio Garino da yay gerisinden gösterdiği performans ve 15 sayı ile maçın x-faktörüydü.

Sırbistan’da ise Bogdan Bogdanovic 21 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile takımını ayakta tutmaya çalışırken en büyük yardımcısı 18 sayı, 7 ribaund, 2 asist üreten Nemanja Bjelica oldu. Nikola Jokic de 16 sayı, 10 ribaund, 5 asist ile etkili bir performans sergiledi ama galibiyet için yeterli olamadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …