Güncel Haberler

Yeni Zelanda Maçı Öncesi Millilerimizin Yolu Belli Oldu

Dünya Kupası‘nda klasman maçlarının son gününe geldik ve milli takımımızın çıkacağı kritik Yeni Zelanda maçı öncesi yolu da belli oldu artık. Olimpiyat elemelerine katılmayı hakedebilmemiş için önümüzde 2 senaryo var.

Statü gereği 2020 Tokyo Olimpiyatları’na gidecek 7 takım şu şekilde belirleniyor:

1 Afrika
2 Amerika
1 Asya
2 Avrupa
1 Okyanusya

Yani turnuvadaki yerine göre her kıtanın en iyi takımları yukarıdaki sayılara göre direkt Olimpiyat bileti kapacaklar. Turnuvada en başarılı Afrika temsilcisi tamamlanan maçların ardından Nijerya olurken Asya’yı da İran temsil edecek. Amerika kıtasını temsil edecek 2 takım belli değil çünkü ABD, Brezilya ve Arjantin yollarına devam ediyorlar. Okyanusya’yı ise Avusturalya temsil edecek.

Bu 7 takım dışında ise turnuvayı en üst sırada bitiren 16 takım Olimpiyat elemelerinde mücadele edecek. İşte bu takımların 11 tanesi de son 16’da yer alan takımlar arasında zaten. Dolayısıyla geriye 5 bilet kalıyor Olimpiyat elemeleri için, onlar da klasman gruplarının en iyi 5 takımı olacak ki birisi de 3 galibiyete ulaşan Tunus oldu zaten, geriye 4 bilet kaldı.

A Milli Takım, Yeni Zelanda’yı yenerse 3 galibiyete ulaşacak ve eleme hakkını elde edecek. Ancak kaybetmesi halinde 2 galibiyette kalacak. Bu durumda yine 2 galibiyette olan Çin ile Almanya-Kanada maçının mağlubu averaj hesabında dahil olacak. Bu üç takımdan ikisi olimpiyat eleme hakkı kazanacak.

Çin son maçında farklı yenilerek -10 averajda yer alıyor. Kanada +38, Almanya +39 ve Yeni Zelanda da +26 averajda. A Milli Takım ise +8 averajda.

Bu durumda milli takımımız, 18 sayı ile yenilse bile Çin’in üzerinde kalacak ve olimpiyat eleme hakkı elde edecek. 18 üstü yenilgiler Çin’i olimpiyat elemesine taşıyacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …