Güncel Haberler

İspanya, Turnuvanın Favorilerinden Sırbistan’ı Farklı Geçti!

Dünya Kupası 2.tur J grubu mücadelesinde İspanya turnuvanın favorilerinden biri olan Sırbistan‘ı Mirotic, Ibaka, Pau Gasol ve Sergio Rodriguez gibi eksikleri olmasına rağmen 81-69’luk net bir skorla yenerek madalya yarışında ben de varım dedi.

Bu sonuçla beraber ilk çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu. İspanya, grup birincisi olarak I grubunun ikincisi Polonya ile eşleşirken Sırbistan ise I grubunun birincisi Arjantin ile eşleşti. Ayrıca Sırbistan-ABD finalinin gerçekleşme ihtimali de ortadan kalktı. İki takımın muhtemel eşleşmesi yarı finalde gerçekleşecek.

Sırbistan turnuva boyunca sergilediği savunma performansını ortaya koyamazken Rubio ve Llull’dan yedikleri üçlükler de dengelerini tamamen bozdu. İspanyollar’ın tempoyu yükseltmesine ve geçiş oyunlarındaki etkinliğe çözüm bulamadıkları gibi en güçlü oldukları yer olan pota altında da Gasol – Hernangomez ikilisine karşı da yenildiler. Tabi bunda sinirlerine hakim olamayan ve 3.çeyrekte diskalifiye olan Jokic’in yokluğu da etkili oldu.

1.çeyrek: 13-20
2.çeyrek: 32-17
3.çeyrek: 22-19
4.çeyrek: 14-13

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İspanya’da Ricky Rubio 19 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile etkili olurken Victor Claver de 14 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarlarından oldu. NBA yıldızı Marc Gasol 11 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile yine komple bir performans sergiledi.

Sırbistan’da ise Bogdan Bogdanovic 26 sayı, 10 ribaund, 6 asist ile adeta tek başına direndi. Zaten onun dışında da çift haneli skor üretebilen çıkmadı. Kenardan gelen Miroslav Raduljica 7 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile pota altında direnmeye çalıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …