Güncel Haberler

Barcelona’dan Delaney Bombası!

Yeni sezona flaş transferlerle hazırlanan Barcelona Lassa‘da milli takımda sakatlanan ve uzun süre sahalardan uzak kalacak Thomas Heurtel’in yerine yapılacak hamle netleşti.

Her ne kadar İspanyol medyası Barça’nın herhangi bir takviye yapmayacağını söylemiş olsa da Eurohoops’un haberine göre İspanyol devi şuanda New York Knicks ile deneme antrenmanlarında yer alan Malcolm Delaney ile görüşmelere başladı. Yıldız oyuncunun NBA’den bir kontrat alamazsa Barça’ya imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tecrübeli oyun kurucunun ismi transfer döneminde Khimki, CSKA, Bologna ve son olarak Maccabi Tel Aviv ile de anılmıştı. Transfer gerçekleşirse Bayern Munich’ten sonra koç Pesic ve Delaney tekrar bu kez Barcelona çatısı altında bir araya gelmiş olacaklar.

1.91 metre boyunda olan 30 yaşındaki yıldız guard geçtiğimiz sezon Çin’in Guangdong takımında 37 maçta görev alırken, 19.4 sayı, %41.6 3sayı, 6.1 ribaund, 5.6 asist istatistikleri ile etkili bir performans sergilemişti. Higgins, Abrines, Mirotic ve Davies gibi hamlelerle en önemli şampiyonluk adaylarından biri olan Barça’da en önemli soru işareti Heurtel’di inişli çıkışlı performansıyla. Şimdi Delaney hamlesi gelirse oyun kurucu konusundaki sorunu da çözmüş olacaklar net olarak. Delaney tecrübesi, her pozisyonda skoru koklayan yapısı ve açık alanda da takımını iyi organize edebilmesi ile faydalı olacaktır. Zaten Pesic ile daha önce birlikte çalışıyor olmaları, birbirlerini anlamaları da çok değerli olacak adaptasyon sürecinin hızlı olması konusunda. Higgins ile birlikte çok özel bir ikili olacaklarını düşünüyorum, birbirlerine ısındıktan sonra rakip guardların korkulu rüyaları olabilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …