Güncel Haberler

Kanada Zayıf Senegal’i Farklı Geçti

Dünya Kupası H grubunda oynanan üçüncülük mücadelesinde Kanada zayıf rakibi Senegal‘i ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 82-60 yenmeyi başardı ve Olimpiyat elemeleri için oynanacak klasman maçlarına avantajlı gidecekler.

Senegal maça beklenmedik şekilde dominant başladı ve ilk 10 dakikayı 22-11 önde geçtiler. İkinci çeyrekte ise olay tamamen tersine döndü ve benzer bir çeyrek skoruyla (22-10) Kanada öne geçererek devreyi 33-32 ile tamamladı. İkinci devrede ise savunmada vidaları sıkan ve hücumda kendine gelen Kanada hemen 3.çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı ve sonrasında hata yapmadan farkı açmaya devam ederek net bir galibiyet alarak grubu 3.tamamladı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Kanada’da Cory Joseph 24 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken Kevin Pangos da 13 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile ona destek oldu. Senegal’de ise Mouhammed Faye 14 sayı, 3 ribaund ve Lamine Sambe 10 sayı, 5 asist ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Senegal, Angola’yı Geçip Yarı Finale Çıktı (Fenerbahçeli Henry’den 9 asist)

Ruanda’da düzenlenen 2021 FIBA Afrika Şampiyonası çeyrek final maçında Senegal, dişli rakibi Angola karşısında zorlansa …