Güncel Haberler

Brezilya’dan Yunanistan’a Soğuk Duş!

Dünya Kupası F grubu mücadelesinde Brezilya turnuvanın madalya adaylarından Yunanistan‘ı tecrübeli oyuncuları ile son nefeste 79-78 yenmeyi başardı.

Yunanistan maça beklendiği gibi düşük tempoda ve sert savunmayla başladı ki ilk çeyreği de 19-15 önde tamamladılar. İkinci çeyrekte de savunmadaki direncini sürdüren Yunanistan karşısında Brezilya skor üretmekte zorlanınca ilk çeyreği 30-40 geride kapattılar. İkinci yarı ile beraber ise Brezilya hücumda vites arttırdı, Varejao’yu pota altında iyi kullanan ve Barbosa ile Garcia gibi süratli guardları ile Yunan savunmasını delmeye başlayan Brezilya farkı eritip 56-53 öne geçti. Son çeyrekte takımlar birbirlerine karşı üstünlük kuramadı ve son topa kadar çekişme devam etti. Yunanistan adına Sloukas son topta faul çizgisine gitti ancak 1/2 atınca uzatma fırsatı kaçtı ve maçı Brezilya kazanarak günün sürprizlerinden birine imza attı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Brezilya’da veteran uzun Anderson Varejao 22 sayı, 9 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkarken, Marquinhos Sousa da 15 sayı, 3 ribaunda ile onun en büyük yardımcısı oldu. Yunanistan’da ise Georgios Printezis 20 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Nick Calathes ise 16 sayı, 7 ribaund, 4 asist ile mücadele etti. NBA’in MVP’si Giannis Antetokounmpo‘yu topda uzak oynatmaları ve onu sıradan bir atlet forvet gibi kullanmaları neticesinde süper yıldız sadece 13 sayı, 4 ribaund ile katkı verebildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …