Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’a NBA Patentli Uzun Forvet!

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından Bursaspor, kadrosunu NBA patentli bir uzun forvet ile güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon resmi bir ligde forma giyemeyen, son olarak Big3 turnuvasında boy gösteren Perry Jones III ile anlaşma sağladılar. Bir önceki sezon G-League ekiplerinden Iowa forması giymiş ve 26 maçta 22.9 dakika süre alırken 10.7 sayı, %32.5 3sayı, 5.0 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

2.11 boyunda olan 1991 doğumlu tecrübeli forvet 1.tur 28.sıradan seçildiği Oklahoma City Thunder forması ile 2012-15 yılları arasından geçirdiği 3 sezonluk NBA kariyerinde toplam 143 maçta görev almış ve 3.4 sayı, 1.8 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. İlk ve tek Avrupa tecrübesinde de 2016-17 sezonunun başında sadece 7 maça çıktığı Khimki ile tamamlamış, 7.0 sayı, 1.0 ribaund ile katkı vererek Ekim ayında ayrılıp G-League’in yolunu tutmuştu.

Jones daha önceki Avrupa tecrübesinde Khimki forması ile beklentilerin altında kalmıştı. Ama artık daha olgun daha ne yaptığını bilen bir oyuncu. Tabi geçtiğimiz sezon G-League dahil hiçbir ligde boy göstermemesi ve 5-5 basketboldan uzak kalması önemli bir eksi. Mental olarak zaten kariyeri boyunca sorunlar yaşayan bir oyuncu, yoksa yetenek anlamında önemli paketlere sahip. 2.11 boyunda olmasına rağmen top tekniği yüksek ve dış şutu da olduğu için tüm uzunlara karşı birebirde ters eşleşme yaratabilecek bir isim. Ama potadan uzak oynamayı sevmesi, fiziksel temastan kaçması neredeyse bir kısa forvet gibi oynamasına neden oluyor. Kariyer olarak değil belki ama hem fiziksel hem mental hem de oyun tarzı olarak eski Beşiktaşlı Earl Clark benzetmesi yapabiliriz onun için. Konsantre olduğu ve kendini maça verdiği anlarda hücumda ciddi katkı verecektir Bursa’ya ama takım oyunu ve savunma sertliği konusunda ciddi soru işaretleri barındıran bir hamle, risk derecesi yüksek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …