Güncel Haberler

Litvanya, Seul’daki Maçta Angola’yı Ezdi Geçti

Dünya Kupası‘nın iddialı takımlarından biri olan Litvanya, Seul kentinin ev sahipliği yaptığı maçta Afrika temilcisi Angola karşısında hiç zorlanmadı ve 91-56’lık skorla rahat bir galibiyet elde etti.

Önceki gün midesinde rahatsızlık olan Sabonis’in kadroya geri döndüğü Litvanya, baştan sonra üstün götürdüğü maçta adeta ter attı. Gıda zehirlenmesi yaşayan Grigonis ve koç Adomaitis’in tercihi doğrultusunda Janavicius forma giymediler. Devreyi 40-33 önde kapatan Litvanya, ikinci yarıda vitesi arttırıp silindir gibi ezdi geçti Angola’yı.

Litvanya’da Jonas Valanciunas 16 sayı, 12 ribaund ile en skorer isim olurken, Rokas Giedraitis 12 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Domantas Sabonis ise 7 sayı, 9 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular. Angola’da ise Carlos Morais 13 sayı ile takımının en skorer ismi oldu ve Yanick Moreira da ona 12 sayı ile eşlik etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya, Litvanya’yı Uzatmada Yenip Çeyrek Finale Çıktı ve Rekor Kırdı! (Brown yıldızlaştı)

2022 FIBA EuroBasket‘de Berlin’de oynana son 16 eleme maçında İspanya denk rakibi Litvanya‘yı Brown’un etkili …